avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pierderea titlului de asociat unic la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pierderea titlului de asociat unic la SRL

Buna ziua, am o intrebare legata de legile in lecatura cu asociatii unici la SRL. Stiu ca nu este posibil sa fiu asociat unic la mai multe interprinderi. Insa am urmatorul caz:
Infiintez un SRL, singur, fiind asociat unic. Peste un an, iau inca un asociat in cadrul interprinderii infiintate de mine, astfel pierzand titlul de asociat unic. Dupa ce am primit inca un asociat, eu pot sa mai infiintez un alt SRL la care voi fi asociat unic? De mentionat ca SRL-ul curent, la care am pierdut titlul de asociat unic, va continua sa functioneze.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
MihaiBarbu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:43, 25 Noiembrie 2014
Dupa ce am primit inca un asociat, eu pot sa mai infiintez un alt SRL la care voi fi asociat unic?

Da, pentru ca in acest moment nu mai sunteti asociat unic in nicio firma, iar verificarea care se va face de catre ORC, va avea rezultat negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de credite pegas pegas sunt in biroul de credite ca persoana fizica;pot beneficia ca persoana juridica de imprumuturi in banci?mentionez ca am demarat formalitatile pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d vlad_crisan vlad_crisan Buna ziua! Am o nedumerire. In momentul de fata, inainte sa se dea drumul la programul cu ajutorul de 10000 euro, se poate infiinta SRL-D? Si daca da, firma ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)