Am inteles, deci, pentru suspendarea de 60 zile ( fiind dosar deschis, suspendarea poate dura si 360 dezile, in functie de dosar, defapt pana se inchide acesta).
Insa dupa inchiderea dosarului, trebuie sa astept 60 zile pe langa cele 60 sau 100 sau 360 in care permisul mi-a fost suspendat in timpul cercetarilor?
Buna seara,
In urma producerii unui accident rutier, datorita neacordari de prioritate din partea mea ( accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane), permisul mi-a fost suspendat si deschis dosar de cercetare.
Permisul este suspendat pe o perioada de 60 zile, intrebarea mea este urmatoarea : 60 zile dupa terminarea procesului, sau 60 zile incluzand perioada de cercetare?
Va multumesc!
Buna seara
In primul rand sa va explic situatia.
Conducand autoturismul propriu, inainte de o intersectie, am piscat frana, fiind pe jos mazga, nu am mai putut controla masina, ajung pe constrasens. Am fost lovit de un alt autoturism , din coliziune rezultand ranairea usoara a pasagerului din dreapta autoturismului care m-a lovit (arcada sparta si putin umflata si o zgarietura superficiala). Precizez faptul ca am fost la spital cu persoana, si a plecat acasa dupa 4 ore de investigatii pe picioarele ei.
Masina ep care o cunduceam are asigurare RCA si CASCO.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Se poate dispune inceperea urmaririi penale, implicit cazier pentru mine?
2. Fiind incepator (9luni) permisul imi va si anulat?
3.Persoana ranita poate pretinde daune ?
4. Se poate ajunge la tribunal cu astfel de cazuri, prin autosesizare (la fata locului a venit un echipaj smurd + politia ), sau este necesara o plangere penala a ranitului?
Buna ziua,
Intentionez sa deschid un card, pe care sa pot primii donatii de la mai multe persoane. Ulterior banii primiti se vor duce catre un batran nevoias.
Intrebarea mea este urmatoarea, este ceva in neregula cu acest lucru din punct de vedere legal?