avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna seara,
In urma producerii unui accident rutier, datorita neacordari de prioritate din partea mea ( accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane), permisul mi-a fost suspendat si deschis dosar de cercetare.
Permisul este suspendat pe o perioada de 60 zile, intrebarea mea este urmatoarea : 60 zile dupa terminarea procesului, sau 60 zile incluzand perioada de cercetare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:37, 29 Ianuarie 2015
Daca s-a deschis dosar permisul va fi suspendat pina la finalizarea dosarului, poate sa dureze 60 sau 360 de zile, depinde de procuror.
60 de zile fix se suspenda in cazul unor contraventii (accident doar cu pagube materiale). In cazul de fata este vorba de vatamare din culpa, adica este o infractiune, dosar penal care dureaza pana se solutioneza, depinde de nr de zile de ingrijire medicala ale victimei, de pretentiile acesteia, etc.
Am inteles, deci, pentru suspendarea de 60 zile ( fiind dosar deschis, suspendarea poate dura si 360 dezile, in functie de dosar, defapt pana se inchide acesta).
Insa dupa inchiderea dosarului, trebuie sa astept 60 zile pe langa cele 60 sau 100 sau 360 in care permisul mi-a fost suspendat in timpul cercetarilor?
Se poate restitui permisul daca se claseaza dosarul sau se poate ajunge la anularea lui daca se ajunge in instanta. Aveti posibilitatea sa prelungiti dovada cu cate 30 de zile pana la finalizarea dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat ca urmare accident cu vatamare corporala traianim traianim Buna ziua! In urma cu trei luni am avut un accident rutier, pentru care ma fac vinovat, soldat cu vatamare corporala. Mi-a fost retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Conducere in stare de ebrietate tomi_mithos tomi_mithos Sunt Raul,din Cluj,as avea nevoie de cateva raspunsuri,sfaturi,am avut un accident rutier soldat cu doua victime (minore)una din ele a avut si o operatie la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu victime si parasirea locului accidentului salariu maria salariu maria buna seara . un prieten a avut un accident rutier soldat cu vatamare corporala avand fractura deschisa si 55 de zile de la medicul legist. prietenul meu a ... (vezi toată discuția)