avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere suspendat ca urmare accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere suspendat ca urmare accident cu vatamare corporala

Buna ziua!
In urma cu trei luni am avut un accident rutier, pentru care ma fac vinovat, soldat cu vatamare corporala. Mi-a fost retinut permisul de conducere la momentul respectiv, o dovada valabila pentru doua saptamani a fost emisa si mi s-a spus ca un dosar de cercetare va fi deschis pentru a stabili sau nu inceperea urmaririi penale.
Nu a fost necesara internarea victimei la spital,iar intre timp, am despagubit victima. Aceasta a depus declaratie la politie cum ca nu are pretentii materiale in urma accidentului. Desi au trecut trei luni, nu am primit nici o instintare referitor la dosarul de cercetare.
Din momentul in care dovada pentru permis a expirat, eu nu am mai circulat cu masina deoarece nu aveam cum sa o reinnoiesc, eu fiind din provincie iar accidentul s-a petrecut in Bucuresti.
Acum am auzit cum ca degeaba am stat eu fara permis trei luni, ca suspendarea intra in vigoare abia din momentul in care dosarul se inchide si se pronunta contraventia.
Care este adevarul? Am vreo sansa sa se ia in considerare faptul ca eu nu am condus in ultimele trei luni deoarece nu am avut permis si dovada nu aveam cum sa o reinnoiesc la fiecare doua saptamani? Sau voi fi nevoit sa mai stau probabil inca trei luni fara permis din momentul in care se inchide dosarul - iar asta nu stiu daca se va intampla curand.
Va multumesc mult pentru ajutor!

Mihai

Alte discuții în legătură

Accident rutier mikiduta7 mikiduta7 Buna ziua .In data de 25.03.2012 am avut un accident rutier din care a rezultat o persoana in varsta de sex feminin , cu vatamare corporala(mana in ghips) ... (vezi toată discuția)
Mai am sanse sa primesc permisul de conducere inapoi????????? codrutsilviu codrutsilviu in aprilie am avut un accident rutier in urma caruia am lovit o fata de 18 ani care traversa strada in loc nepermis fara sa se asigure,in fine, am plecat de la ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier, culpa comuna - (neacordare de prioritate la indicatorul ,,Cedeaza trecerea\'\', pe de alta parte depasire pe linie continua si ... (vezi toată discuția)