avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mai am sanse sa primesc permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mai am sanse sa primesc permisul de conducere inapoi?????????

in aprilie am avut un accident rutier in urma caruia am lovit o fata de 18 ani care traversa strada in loc nepermis fara sa se asigure,in fine, am plecat de la semafor si in urmatoarele 300m mam trezit cu o persoana pe parbriz care a sarit din spatele unui autobuz direct la mine pe masina,aveam doar 40 km/h deci fata sa lovit zdravan ca a primit spitalizare cred ca 12 zile,bun, actele adica permisul meu a fost retinut pana la solutionarea cazului,am primit dovada pe 15 zile cu drept de prelungire. am prelungito pe 30 zile o singura data dupa care sa dat o lege prin care nu mai aveam drept sa prelungesc dovada doar cand dosarul meu ajunge la judecatorie,,victima fata nu a avut pretenti de la mine si nici eu ca sa imi repare masina,cazul era ca si rezolvat.am colindat politia de 3 ori pe saptamana ca sa se rezolve cazul si sa ajunga o data la judecatorie , dar tot degeaba.eu in timpul asa am mai condus si intr-o seara ma oprit politia si maia cerut actele iam spus ca permisu meu e la politie la care iam dat dovada expirata si iam spus ca nu am stiut ca a expirat, am fost la sediul pol. am dat declaratie si atat..de atunci am mai condus o data, asta a fost acum cateva zile.am avut o urgenta in familie si nu am avut ce face trebuia sa conduc,si mau oprit iara oameni legi,si tot asa declaratii ,martori,etc, la care un politist mi-a spus ca permisul meu este anulat din 26 iunie la care iam spus ca eu nu stiu nimic nu am fost anuntat deloc,cu toate ca mergeam la politie de 3 ori pe saPTAMANA ca sa vad de dosarul ala si tot mau mintit sa astept acasa ..dat tot degeaba..toate astea sau petrecut pe raza unui oras...
ce trebuie sa fac sa recapat permisul inapoi.??????
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 10:21, 12 Octombrie 2008
Conducerea fara permis , respectiv cu dovada expirata , constituie infractiune , angajandu se atfel raspunderea penala a dvs.
Anularea acestuia se dispune doar de catre instanta de judecata .
Sunteti convins ca este anulat ?
Parasirea locului accidentului ce s-a soldat cu ranirea unei persoana ce a necesitat peste 10 zile de ingrijiri medicale constituie iar infractiune.
Daca permisul este anulat , dvs aveti posibilitatea de a-l redobandi sustinand din nou examenul , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Atentie !Pt aceste infractiuni a fost angajata raspunderea penala a dvs , interesati va in ce stadiu se afla actele de cercetare si organizati-va apararea , intrucat ati perseverat in comiterea de infractiuni (concurs real de infractiuni).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteati prelungi dovada, din 30 in 30 de zile pe tot parcursul cercetarilor primului eveniment rutier , insa se pare ca ati neglijat atat acest aspect cat mai ales ca nu ati apelat niciodata la un avocat in demersurile dvs in fata politiei !
Nu aveati cum sa aveti permisul anulat ci doar suspendat cu drept de prelungire a dreptului de a conduce dovada care se obtine numai la solicitarea dvs.
Acum se pare ca sunteti cercetat aiurea in mai multe dosare si se pare ca nici in aceasta situatie nu ati apelat la un aparator ales ca sa descalceasca incurcaturile in care ati intrat cu buna stiinta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Problema restituire permis conducere Alintatu1234 Alintatu1234 Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul pentru o perioada de 30 de zile (nerespectarea semnalelor agentului rutier). Am plecat fara sa-mi faca semn ca pot sa ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat in germania Fyn97 Fyn97 Am predat permisul pe data de 16 ianuarie 2018 pentru depasirea limitei de viteza pe o perioada de o luna in germania, eu locuind aici, iar astezi am fost ... (vezi toată discuția)