avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

Buna ziua .In data de 25.03.2012 am avut un accident rutier din care a rezultat o persoana in varsta de sex feminin , cu vatamare corporala(mana in ghips) .Tin sa precizez ca am acostat-o usor cu partea dreapta a masinii dupa ce am claxonat-o , am franat si am tras de volan stanga pentru a o evita.Masina nu prezinta semne in urma accidentului.
Accidentul s-a petrecut pe o trecere de pietoni semaforizata, eu ca sofer aveam culoarea verde la plecarea de pe loc, iar victima avea culoarea rosie la semafor. In momentul accidentului.victima a declarat ca a trecut pe rosu , fara sa se asigure.In urma accidentului fiul victimei a spus ca nu v-a depune plangere, mi s-a facut testarea cu alcool testul aceasta a reiesit 0,0 la mie . Dupa accident nu am primit nici o sanctiune. La ce ma pot astepta in urma acestui accident? Proprietarul masinii poate fi tras la raspundere?In cat timp pot afla decizia, avand in vedere ca politistul mi-a spus ca dosarul pleaca la cercetari penale? Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: mikiduta7 , utilizator 22:58, 26 Martie 2012
dosarul va pleca la cercetari penale si se va da NUP
daca nu se depune plingere de catre victima care sa duca la cercetari penale, fiind exclusiv culpa victimei care a traversat pe culoarea rosie, nu veti pati nimic. insa va dura pina cind procurorul va inchide dosarul insa puteti circula in baza dovezii emise de catre procuror, valabila doar 30 de zile si care poate fi reinnoita la fiecare 30 de zile.
Nu mi s-a ridicat permisul auto, asa ca nu poate fi vorba de nici o dovada cu care sa pot circula. Eu nu sunt proprietara masinii, asa ca as dori sa stiu daca proprietarul poate fi acuzat , implicat .Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Domnule lucianrosca puteti fi mai explicit? proprietarul poate fi implicat? Multumiri anticipate
multumesc pentru raspunsuri domnului avocat.si as mai avea o singura intrebare, proprietarul poate fi implicat daca nu se afla la locul accidentului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca : politia sau cei implicati ? catamblin catamblin Am acrosat un biciclist care a iesit dupa un drum fara prioritate. Politia si o masina a abulantei au ajus la fata locului foarte repede (5-10) minute, eu ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune din accident dumitrescu3marin dumitrescu3marin Aflandu-ma cu masina in trafic la o intersectie semaforizata am oprit deoarece era culoarea rosie,dupa cateva secunde de stationare am fost lovit in spate de o ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, stabilirea vinovatiei, durata procesului precupmarian precupmarian De curand, in jurul orei 17:30, indreptamdu-ma spre casa am lovit un pieton beat care s-a angajat in trecere printr-un loc nepermis. Pietonul a trecut prin ... (vezi toată discuția)