avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa accident - pieton beat, stabilirea vinovatiei, durata procesului

De curand, in jurul orei 17:30, indreptamdu-ma spre casa am lovit un pieton beat care s-a angajat in trecere printr-un loc nepermis. Pietonul a trecut prin spatele unei masini care venea din fata, era intuneric si ploua incet. Masina care venea din contrasens m-a orbit pt un moment dupa care m-am trezit cu pietonul in mijlocul drumului , am claxonat, franat insa pietonul nu s-a oprit a continuat sa traverseze si practic mi s-a bagat in fata masinii nemaiputand sa evit contactul. Pietonul, e pensionar si are fractura la un picior si o lovitura la cap care au necesitat operatii. S-a facut testarea cu alcooltestul,pietonul 1,06, eu 0,0.
Cei de la politie mi-au spus ca sunt nevinovat, mi-au dat actele si dovada pt. reparatia masinii.
Personal nu am pretentii de la pieton,masina a avut doar parbrizul spart, insa rudele acestuia ar vrea sa ajungem la o intelegere,sa platesc pe cineva ca si insotitor pentru victima, sa cumpar pampersuri...victima necesita ingrijiri. In cazul in care victima depune plangere impotriva mea, ce sanse au de castig din moment ce politia mi-a zis ca eu nu sunt vinovat si ce ar trebui sa fac. Pot depune in acest caz la randul meu plangere?

Multumesc si astept raspunsul d-voastra cat mai repede pt. a avea liniste.
Cel mai recent răspuns: mihigh , utilizator 17:30, 11 Aprilie 2013
politia nu stabileste cine e vinovat si ce nu, dar totusi pot sa dea un ghidaj referitor la directia in care se indreapta dosarul.

pt ca Dvs sa fiti nevoit sa platiti trebuie sa vi se stabileasca vina. Daca nu ati incalcat nicio lege si nu ati facut nimic gresit normal ca nu trebuie sa fiti obligat sa platiti nimic
ok. pt. a se stabili a cui e vina e nevoie de inceperea unui proces? cat dureaza de la producerea accidentului pana voi sti daca sunt vinovat sau nu? sau cine stabileste vinovatia? Rudele victimei ma preseaza sa facem o intelegere, au anumite pretentii dar in masura in care nu sunt vinovat nu vad de ce sa platesc.
Ceea ce trebuie dumneavoastra sa faceti este sa ignorati solicitarilor rudelor accidentatului.
Nu am inteles daca s-a finalizat sau nu inca dosarul penal, dar daca ce ati declarat este corect, nu se poate finaliza decat cu neinceperea urmaririi penale, ceea ce inseamna ca nu aveti nicio vina si nu exista temei pentru a vi se solicita plata unei despagubiri.
Miroase a santaj.
Cate zile de ingrijiri medicale au fost acordate victimei de catre medicul legist?
Un expert tehnic va poate spune ce vizibilitate aveati in functie de distanta dintre cele doua autoturisme ce circulau in sensuri opuse. In functie de aceasta distanta se poate stabili posibilitatea evitarii accidentului. Probabil concluzia va fi ca impactul nu se putea evita.
cazul e actual, mi s-a intamplat sapt. trecuta si din pacate accidentatul are deja 7 zile de spitalizare si inca mai are nevoie de operatie la picior, probabil va mai sta prin spital. Rudele au zis ca imi vor cere daune morale, pot sa faca asta? si daca da le va plati rca-ul?

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie soldat cu victima - art. 59, alin. (2) din oug nr. 195/2002 SebastianP SebastianP Am intrat in intersectie pe verde. am schimbat directia de mers spre stanga. Nu am vazut un scuter venind de pe contrasens (acum din dreapta) si a rezultatul ... (vezi toată discuția)