Aflandu-ma cu masina in trafic la o intersectie semaforizata am oprit deoarece era culoarea rosie,dupa cateva secunde de stationare am fost lovit in spate de o alta masina care a venit cu viteza si datorita acestui impact masina mea a fost aruncata peste scuarul care despartea benzile de circulatie unde se afla un pieton . In cadere masina a lovit stalpul care sustinea semaforul care in cadere a lovit mortal pietonul.La proces cand s-a dat sentinta vinovatul a primit 1,6 ani,sotul victimei a primit o despagubire iar eu care eram soferul masinii care a fost obiectul uciderii pietonului nu mi s-a dat nimic spunandu-mi sa intentez proces civil vinovatului si firmei de asigurari unde avea asigurarea vinovatul
.Este corect verdictul dat pentru mine?Ce trebuie sa fac?
Este corect, ce mentionati mai sus este parte a unui proces penal in care nu aveati calitate, intucat nu ati omorat dumneavoastra pe nimeni si nici nu ati fost victima in sensul in care sa suferiti vreo vatamare corporala.
Intrebarea este: ati luat asigurarea RCA a vinovatului?
nu e nevoie de asigurarea vinovatului... ii trebuie aut de rep si anexa 2 de la politie. cu aceste documente se prezinta la asigurator pentru deschiderea dosarului. daca nu stie unde e asigurat vinovatul il verifica pe cedam.