avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis de conducere

Buna ziua,
Accident rutier, culpa comuna - (neacordare de prioritate la indicatorul ,,Cedeaza trecerea'', pe de alta parte depasire pe linie continua si viteza excesiva), care s-a soldat cu vatamare corporala grava si certificat medico-legal de 140-150 zile ingrijiri medicale pentru una din victime.
Victima ( neacordare de prioritate) a fost internata 2 saptamani si alte 2 luni imobilizata la pat, nefiind in stare sa conduca timp de 2 luni, confirmare - dovada circulatiei rutiere.

1.Se poate redobandi permisul de conducere pana la pronuntarea instantei de judecata, care poate dura 1-2 ani de zile, avand in vedere ca victima nu a condus 2 luni si se incadreaza in termenul permisului suspendat pentru neacordarea de prioritate?

2. Cum ar fi mai bine la depunerea declaratiei victime: sa se declare parte civila in proces in momentul audierii sau mai tarziu, pana la prima sedinta de judecata?

Multumesc.

Cat dureaza cercetarile nu isi recuperreaza permisul.
Sa se constituie parte civila din cursul up.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, vatamare corporala - lipsa pretentii financiare laszlo0626 laszlo0626 pe data de 16.01.2014 am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane .nu am acordat prioritate de trecere persoanei respectiva la tre ... (vezi toată discuția)
Accident rutier slake slake mergeam pe drum national cu viteza de 90 km/h rezultat din expertiza,avand in fata un cielo care mergea cam cu acceasi viteza,distanta dintre noi era de aprox ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)