avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident, vatamare corporala - lipsa pretentii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident, vatamare corporala - lipsa pretentii financiare

pe data de 16.01.2014 am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane .nu am acordat prioritate de trecere persoanei respectiva la tre facut in continuaream decerea de pietoni ranind usor.a beneficiat de 24 de ore de spitalizare.va rog sa-mispuneti de ce pedeapsa sint pasibil si ce am de facut in continuare.persoana nu are pretentii financiare si nu are de gind sa depuna plingere .mi-a fost suspendat permisul 15 zile deocamdata.dupa producerea accidentului ,la cererea dinsei am transportat-o la urgente cu masina mea si am anuntat politia la 112 dupa care ne-am deplasat la fata locului pentru masuratori
Incadrarea faptei se face in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale care vor fi trecute in CML.Daca nu vor fi peste 10 zile, nu veti raspunde penal, victima avand posibilitatea sa se indrepte impotriva dvs pentru despagubiri, in instanta civila.Daca nu depune plangere in termen de 2 luni, dosarul se va solutiona prin NUP. Daca depune, va puteti impaca pana la ramanerea definitiva a hotararii.Împăcarea părţilor în cazurile prevăzute de lege înlătură răspunderea penală şi stinge şi acţiunea civilă.

In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).

Instanta de judecata poate lua act de impacare chiar in recurs.
Exista un certificat medico-legal ?

In caz ca aceasta ar atesta un numar mai mic de zece zile de ingrijiri medicale , nu sunt intrunite elementele constitutive al infractiunii prevazute de art. 184 din Codul penal.



Odata cu recunoasterea faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 .


In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.

In caz ca pedeapsa cu inchisoarea este suspendata conditionat , conform art . 81 din Codul penal , dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Reabilitarea este una de drept.( termenul de incercare este unul compus din pedeapsa aplicata de instanta , la care se adauga doi ani ) , cazierul fiind din nou fara nicio mentiune


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - accident, decont spitalizare victima medieresuceava medieresuceava in cazul unui accident rutier in care autorul este un elev in clasa 12 care nu realizeaza venituri , cum se poate rezolva cu decontul catre spital ptr ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ioanahiciu ioanahiciu Buna seara! Speta este urmatoarea: eu circulam cu auto pe banda mea de mers iar din fata un alt autovehicul vireaza la stanga in fata mea la circa 5 m ... (vezi toată discuția)