avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara - accident, decont spitalizare victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara - accident, decont spitalizare victima

in cazul unui accident rutier in care autorul este un elev in clasa 12 care nu realizeaza venituri , cum se poate rezolva cu decontul catre spital ptr persoana accidentata (un copil de 10 ani victima)
multumesc
In cazul accidentelor rutiere nu se ia in considerare situatia scolara sau materiala a celui vinovat. Vinovatul este conducator auto si raspunde conform prevederilor codului civil sau penal dupa caz.
Cheltuielile de spitalizare se vor plati de catre asiguratorul RCA, bineinteles daca exista o polita de asigurare valabila la momentul producerii accidentului. In caz contrar se vor plati de catre vinovat.
Depuneti plangere penala prealabila, in termen de doua luni de la data cand ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.


In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, prevazuta de art. 184 din Codul penal , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impacarea reprezinta un act personal, definitiv , total . ( vizeaza, deci , atat latura penala , cat si latura civila a cauzei deduse judecatii ).



Instanta de judecata poate lua act de impacare chiar in recurs.
Exista un certificat medico-legal ?

In caz ca aceasta ar atesta un numar mai mic de zece zile de ingrijiri medicale , nu sunt intrunite elementele constitutive al infractiunii prevazute de art. 184 din Codul penal.

Cu privire la daunele morale si cele materiale, in caz ca actiunea civila va fi alaturata celei penale, societatea asiguratoare, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala,va plati sumele de bani pentru acoperirea pagubei cauzat de evenimentul rutier.



Odata cu recunoasterea faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 .


In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.

In caz ca pedeapsa cu inchisoarea este suspendata conditionat , conform art . 81 din Codul penal , dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobandit numai in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Reabilitarea este una de drept.( termenul de incercare este unul compus din pedeapsa aplicata de instanta , la care se adauga doi ani ) , cazierul fiind din nou fara nicio mentiune


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala costinh costinh Buna seara. In luna iulie am suferit un accident de circulatie. Deplasandu ma pe scooter, am fost lovit de o masina care nu s a asigurat la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ioanahiciu ioanahiciu Buna seara! Speta este urmatoarea: eu circulam cu auto pe banda mea de mers iar din fata un alt autovehicul vireaza la stanga in fata mea la circa 5 m ... (vezi toată discuția)