buna seara . un prieten a avut un accident rutier soldat cu vatamare corporala avand fractura deschisa si 55 de zile de la medicul legist. prietenul meu a plecat de la locul accidentului pentru ca nu sia dat seama ca a avut accident deoarece la luat doar cu oglinda si a fost gasit cu alcolemie de 0.98 la mie in aerul respirat. ce i se poate intampla? ce trebuie sa faca? prietenul meu e cel vinovat si a fost gasit cu alcoolemie.
Deci, din cate inteleg eu. priteenul dvs., cel cu alcoolemie 0,98, a acrosat un pieton .In urma acidentului, victima a obtinut 55 de zile ingrijiri medicale.
Conform legii, parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor legale (OU 195/2002). In cazul producerii unui accident soldat cu vatamarea corporala a unei persoane se intocmeste un dosar de cercetare penala. Apoi, pentru alcoolemia mare ete pasibil de inchisoare , de la 1 la 5 ani sau amenda penala, depinde, posibil, pentru unele circumstante atenuante sa obtina o pedeapsa cu suspendare. Si pe deasupra si anularea permisului.
Victima se poate constitui parte cuvila in vederea obtinerii despagubirilor materiale si a pagubelor morale.
Accident rutier
llumi
Buna ziua!
In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)