avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune conducere sub influenta alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune conducere sub influenta alcool

In data de 23 feb.2011 am avut un accident soldat cu victima. Victima a avut 25 de zile de ingrijiri medicale. De producerea accidentului eu ma fac vinovat, prin faptul ca nu am stat la stop.
Am avut o alcolemie de 1,3, prima proba, iar a doua proba 1,2. Cealalta persoana a avut alcolemia de 1,9 cu 2,0.
Dupa producerea accidentului m-am deplasat pe jos la Spitalul Judetean, la fata locului s-au adunat mai multe persoane si mi-a fost frica sa stau(victima este un interlop din Oradea).
Acum sunt cercetat pt infractiunile de:
1. Conducere sub influenta alcoolului.
2. Parasirea locului accidentului.
3. Vatamare corporala din culpa.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot solicita efectuarea unei noi alcolemii(contraexpertiza)?
2. Daca da, pana cand se poate solicita?
3. Daca mi se admite, iar la recalculare imi scade alcolemia sub 0,8, asigurarea obligatorie va despagubi cealalta persoana si pagubele facute de mine?
4. Pot face regres impotriva mea, in cazul in care singura infractiune va fi de vatamare corporala din culpa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:39, 29 Iunie 2011
Puteti cere o recalculare daca exista motive temeinice. Aveti deja 3 infractiuni in concurs sfatul meu este sa angajati un avocat si cat mai repede.
Am angajat un avocat,dar se pare ca nu ma sfatuieste prea bine.
As dori sa cer o recalculare a alcolemiei, in ce conditii o pot face?
Puteti solicita procurorului ca probă efectuarea unei expertize medico-legale de recalculare a alcoolemiei motivata de faptul ca la cantitatea de alcool pe care persoana respectiva a consumat-o cantitatea este prea mare. Daca se va respinge aceasta solicitare, puteti formula aceasta cerere si in fata instantei de judecata.

Oricum sunt slabe sansele ca alcolemia dvs sa ajunga sub 0.80.

Puteati parasi locul accidentului doar daca viata celuilalt sofer era in pericol.


In afara de cele aratate cu profesionalism de dl.consilier , trebuie mentionat ca in cazul in care alcoolemia dvs ar fi sub 0,80 g./l. alcool pur aceasta ar constitui o circumstanta agravanata la infractiunea de vatamare corporala , daca intre parti nu ar interveni impacarea .
Parasirea locului accidentului ,in conditiile relatate de dvs , din nefericire , subzista.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari solicita returnarea banilor platiti victimei in urma unui accident de circulatie lorenzo29 lorenzo29 am avut un accident de circulatie,soldat cu vatamare corporala din culpa.dupa procesul de fond si apel firma de asigurari a fost obligata sa plateasca victimei ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima alcool in aer 0 dar in sange ? DraghiciAlin DraghiciAlin Am un prieten ce a lovit recent cu masina un om , politia a fost chemata la fata locului , in aerul expirat alcolemia a fost 0 , s-au recoltat probe biologice ... (vezi toată discuția)
Urmari legale pentru conducatorul auto cu alcoolemie dianuk17 dianuk17 Buna ziua . As dori sa stiu daca in cazul unui accident de circulatie incare unul intre conducatorii auto este vinovat de neacordare de prioritate iar celalalt ... (vezi toată discuția)