avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victima alcool in aer 0 dar in sange ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victima alcool in aer 0 dar in sange ?

Am un prieten ce a lovit recent cu masina un om , politia a fost chemata la fata locului , in aerul expirat alcolemia a fost 0 , s-au recoltat probe biologice , nu s-a depus inca plangere penala si nici nu cred ca se va depune . Care credeti ca ar trebui sa fie pasii facuti de acum inainte ? Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:58, 11 Ianuarie 2016
In mod normal, daca persoana vatamata nu a depus plangere prealabila, nu ar trebui sa se mai intample nimic.
Daca insa, vatamarea ar avea ca rezultat un prejudiciu esthetic, o infirmitate, avort etc. urmarirea penala se deschide din oficiu.
Eu ma refeream strict la aspectul alcolemiei , daca in sange iese peste limita legala admisa de 0.80 g/l desi in aerul expirat a fost 0 , politia isi continua ancheta ? accidentul a provocat persoanei vatamate doar o fractura de os ....
Depinde de numărul de îngrijiri medicale și dacă se depune plângere.
Nu răspunde penal dacă nu a consumat alcool pana în prezent.
cum adica daca nu a consumat alcool pana in prezent ?....
In cazul in care cantitatea de alcool in aerul expirat a fost 0, la analize nu poate iesi o concentratie de alcool de 0.8 % g . Cu toate acestea, fiind vorba de o vatamare corporala din culpa, persoana vatamata are la dispozitie un termen de 90 de zile pentru a depune plangere penala. Un alt factor important il reprezinta si locul unde a fost lovita victima, daca se afla pe trecerea de pietoni sau nu.

Alte discuții în legătură

Alcolemie de 0.75 in aerul expirat tyby33 tyby33 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de consumul de acool si urcarea la volan.Am fost depistat cu o alcolemie de 0.75%0 in aerul expirat.m-i s-au luat doua ... (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)