avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime

Buna seara
In primul rand sa va explic situatia.
Conducand autoturismul propriu, inainte de o intersectie, am piscat frana, fiind pe jos mazga, nu am mai putut controla masina, ajung pe constrasens. Am fost lovit de un alt autoturism , din coliziune rezultand ranairea usoara a pasagerului din dreapta autoturismului care m-a lovit (arcada sparta si putin umflata si o zgarietura superficiala). Precizez faptul ca am fost la spital cu persoana, si a plecat acasa dupa 4 ore de investigatii pe picioarele ei.
Masina ep care o cunduceam are asigurare RCA si CASCO.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Se poate dispune inceperea urmaririi penale, implicit cazier pentru mine?
2. Fiind incepator (9luni) permisul imi va si anulat?
3.Persoana ranita poate pretinde daune ?
4. Se poate ajunge la tribunal cu astfel de cazuri, prin autosesizare (la fata locului a venit un echipaj smurd + politia ), sau este necesara o plangere penala a ranitului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
unkkkk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 09:09, 24 Ianuarie 2015
1. Automat se deschide un dosar penal pe numele celui vinovat, pentru vatamare corporala din culpa.
2. Permisul nu este anulat in cazul dumneavoastra
3. Persoana vatamata poate pretinde daune civile si materiale, daune care sunt suportate de societatea de asigurare al vinovatului, pe baza politei RCA.
4. Este nevoie de plangerea prealabila a victimei in termen de 90 zile de la data accidentului, in lipsa plangerii dosarul va fi clasat la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog!!!accident rutier soldat cu vatamari corporale din culpa BogdanCostea BogdanCostea Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o sugesti. Aflandu-ma in depasire am intrat in coliziune ( in incercarea de a-l evita) cu un autoturism Dacia care efectua ... (vezi toată discuția)
Indrumarea d-voastra e de folos cypyk cypyk in urma cu doua zile un prieten a avut un accident rutier soldat cu raniti nefiind el vinovatul de producerea accidentului. specific ca persoanele ranite in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima predadan predadan am fost protagonistul unui accident de circulatie cu istoric ciudat .am fost lovit intr-o intersectie de o alta masina cand faceam la stanga .problema e ca nu ... (vezi toată discuția)