avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victima

am fost protagonistul unui accident de circulatie cu istoric ciudat .am fost lovit intr-o intersectie de o alta masina cand faceam la stanga .problema e ca nu am fost capabil la momentul respectiv sa sugerez macar ca celalalt conducator auto a trecut cu mare viteza pe rosu ,asa ca a ramas ca eu aveam verde ,ea avea verde si eu sunt vinovat ,in momentul accidentului am sunat la 112 si un echipaj de politie impreuna cu un echipaj smurd au sosit cam in 10 min .am fost testati cu aparatul draeger ,testul fiind negativ ,doamna care m-a lovit acuza dureri la genunchi si eu am insistat sa fie transportata la spital ,numai ca ea a refuzat ,cred,sau echipajul smurd a considerat ca nu este necesar ,de asemeni echipajului de politie i-a spus ca nu are pretenti si ca rezolvam amiabil.m-am oferit sa transport masinile in service etc .intre timp o tertza persoana a venit si a intervenit transporatand-o la spital si afirmand ca vrea la politie .m-am conformat si am mers la politie unde am urmat procedura .la sfarsitul declaratiei a zis ca nu vrea urmarire penala si a incheiat declaratia cu ceva de genul 'ne-am impcat defintiv si fara alte pretentii'.a doua zi sunt chemat de un avocat ca sa ma informeze ca cere 2000 euro daune morale folosind ca argumente un eventual lung proces penal etc .acum eu nu mai stiu ce sa fac ,am nevoie de sfatul unor persoane cu experienta ,si niste detalii despre cum satisface asiguratorul si pretentiile de daune morale .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:43, 26 Iulie 2013
Persoana vatamata trebuie sa depuna plangere penala prealabila impotriva Dvs. pentru vatamare corporala din culpa.
S-a intamplat acest lucru?
Dupa depunerea plangerii, partea vatamata poate fi despagubita de asiguratorul RCA la care aveti Dvs. asigurarea pt autoturism.
Partea vatamata trebuie sa depuna o cerere deschidere dosar dauna la asiguratorul Dvs. RCA. Prin aceasta cerere, poate solicita daune materiale si daune morale.
La aceasta cerere trebuie depuse mai multe documente care sa dovedeasca pretentiile partii vatamate.
Daca aceasta problema se rezolva in aceasta faza, partea vatamata isi retrage plangerea penala prealabila si procesul penal inceteaza prin impacarea partilor.

Este o procedura foarte simpla, insa pentru parcurgerea acesteia, ambele parti trebuie sa colaboreze si sa nu creada ca dintr-un accident va ajunge sa se imbogateasca.

Cu atat mai mult cu cat din situatia prezentata de Dvs., incidentul nu a avut urmari prea grave pentru partea vatamata.
Daunele morale in cazul accidentelor rutiere sunt solicitate de regula pentru compensarea traumelor suferite ca urmare a ranilor provocate in urma accidentului rutier.
Daca a dat declaratie la politie prin care renunta la plangere penala sau alte despagubiri poate sa isi ia adio de la eventuale viitoare daune.
Urmarire penala nu se va mai face prin simplul fapt ca exista declaratia respectiva iar pentru daune morale sa se adreseze asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime unkkkk unkkkk Buna seara In primul rand sa va explic situatia. Conducand autoturismul propriu, inainte de o intersectie, am piscat frana, fiind pe jos mazga, nu am mai ... (vezi toată discuția)