avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate acdo

Activitate acdo

Discuție pensie
Am pus o intrebare pe data de 19 februarie si am insistat cu un raspuns insa pana la aceasat ora se pare ca intrebarea mea nu are intr-adevar nici un raspuns. Probabil ca e nevoie de alti specialisti in astfel de probleme. Va multumesc pentru intelegere!
Răspuns la discuția pensie
Insist cu un raspuns la intrebarea pusa! Multumesc!
Discuție pensie
As dori si eu o informatie si un sfat in legatura cu un dosar de pensie anticipata
partiala.
Mentionez ca in perioada 2013-2014 am avut un dosar de pensie de hadicap depus la casa de pensie.Atunci am depus toate actele necesare pentru anii de munca, inclusiv adeverintele de grupa aII-a care mi-au fost recunoscute si echivalau cu 1an si 9 luni de vechime . Aveam la vremea respectiva nevoie de inca 1 an si 10 luni pentru a realiza stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni. Ulterior in decembrie 2014 mi-a fost sistata pensia de handicap. Am solicitat restituirea dosarului de pensii insa mi s-a spus ca acesta ramane acolo.
In primavara lui 2016 am solicitat pensie anticipata partiala depunind cererea si de data aceasat mi-au fost recunoscute toate actele ,care erau acolo la dosar , respingandumi-se insa dosarul pentru ca imi lipseau 1 an si 10 luni , la fel ca si in 2013, valabile fiind si adeverintele de grupa care imi permiteau acea diferenta. Pe baza acestor calcule specificate chiar de cei de la casa de pensii in noiembrie 2016, mi-am cumparat aceasta vechime de 1 an si 10 luni si am depus dosarul de pensie anticipata partiala. Stupoare!!!! Dosarul mi se respinge , pe motiv ca nu mi se mai recunosc adeverintele de grupa aII-a. Cum e posibil si ce trebuie sa fac? Va multumesc!
Ma aflu in situatia de a ma putea pensiona anticipat partial anul viitor in luna martie, insa la stagiul complet de cotizare imi lipseste 1 an si 8 luni. As putea sa platesc cotizatia la casa de pensii pe aceasta perioada care imi lipseste pentru a putea intra in drepturi anul viitor? Daca da, care este modalitatea si cat trebuie sa platesc.
Discuție pensie
ce trebuie sa fac pentru a contesta decizia casei judetene de pensii care imi anuleaza pensia de invaliditate gr.3 cf.art.113 , lit.c, ce acte doveditoare trebuie sa aduc si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Răspuns la discuția somaj
nu, terminasem somajul cu un an in urma
Discuție somaj
se poate beneficia de somaj dupa ce pensia se invaliditate pe o perioada de 2 ani a fost anulata si nu am gasit inca un loc de munca; daca da pe ce perioada se da somaj.
as putea trece un pfa de pe numele unei persoane pe numele meu, pfa sa ramina cu acelasi profil?
Discuție Pensie
ce importanta are perioada stagiului militar obligatoriu inainte de 1989 si anii de facultate absovita la zi in calculul pensiei la limita de virsta si daca modifica acesti ani cuantumul pensiei.
as dori sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a infiinta un pfa, ( un magazin mixt) si ce trebuie sa fac dupa aceea pentru a putea functiona legal.Mentionez ca magazinul il inscriu pe numele meu si doresc sa cotizez la sistemul de pensii.