avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate charlito22

Activitate charlito22

Salut, am fost implicat acum 1 luna de zile intr-un accident auto fara victime in care mi-a fost avariata masina pe toata partea stanga (aripa fata, usa fata spate, aripa spate prag bara spate). am deschis dosar de dauna uramand ca cei de la service sa primeasca acceptul de la asigurator pentru a intra masina in reparatie, mentionez c a am avut ceva de "furca" cu cei de la asigurari ( am avut dosarul la antifrauda verificari peste verificari) dar s-a rezolvat, solutia fiind: reparatie aripa fata si spate iar fetele de usa sa se inlocuiasca. Ulterior am fost lovit in timp ce masina mea era parcata de o alta masina care m-a lovit intre aripa fata si usa fata marind avaria. Cel care m-a lovit are asigurarea pe Germania si a plecat si cu masina de la fata locului ( si-a parcat masina in curte, unde locuia) masina mea fiind parcata vis a vis de domiciliul acestuia. Am mers la politie iar politistul l-a rugat pe vinovat sa isi faca asigurare provizorie pentru inmatriculare si sa facem constatare amiabila dupa vreo 2 zile.
Este ok sa accept aceasta solutie? daca fac amiabila pe asigurarea de germania o sa fiu despagubit?
Ce trebuia sa fac in aceasta situatie, tinand cont de faptul ca deja am un dosar de dauna deschis?
Multumesc!
Răspuns la discuția Problema acte auto
am avut si eu problema asta, a durat cam 6 luni pana a primit tipul o amenda din lipsa de rovigneta si m-a cautat el cu fiscalul :), dar ideea este ca sunte-ti cam obligat sa inmatriculati masina in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului, iar daca va opreste politia ii spuneti simplu ca este masina unui prieten, este prea complicata birocratia in Romania si trebuie sa suportam anumite greseli pe care le facem :(
Răspuns la discuția Dauna Totala, pastrare epava
Multumesc mult pentru ajutor, sa inteleg ca procentajul nu este valabil 75% dauna respectiv 25% epava si inca ceva proprietar in acte este tatal meu si este plecat in Franta am nevoie de procura sau este valabil gradul de rudenie tata fiu inclusiv adresa de domiciliu identic?
Buna ziua.
Am avut ghinionul sa fiu implicat intr-un accident fara victime in care nu sunt vinovat, am facut constatarea amiabila si urmeaza sa merg la constatare la asigurator( Allianz). mentionez ca am cumparat masina in aprilie 2014 ( golf V cu 4000 E) dupa care am mai investit pana la 1200 in reparatii ( distributie placute discuri baterie, etc) Am facut programare la porsche Nord si tot colo vreau sa imi fie reparata masina. Ideea este ca aici costul este foarte scump si sunt pasibil de dauna Totala pt ca piesele+manopera depasesc 60-70% din valoarea de piata a masini). Daca sunt despagubit pt dauna totala eu vreau sa primesc 75% din valoarea de piata a masinii si sa pastrez epava, care o pot repara singur. sunt tanar pana in 30 de ani si platesc asigurare undeva la 1800 Ron/an si nu permit sa ies in pierdere mai ales ca am facut imprumut pentru a achizitiona masina si platesc si dobanda. Exista posibilitatea sa imi gaseasca ei cumparator si sa ma oblige sa o vand sau mi se acorda 75% din valoare si raman si cu masina? .va multumesc