cristi0888 a scris:
1.Si eu am avut o masina (un timp scurt) pe care nu am inmatriculat-o.dar am trecut-o la taxe si impozite,am platit impozit, iar cand am vandut-o, cumparatorul a putut sa o inmatriculeze cu fiscalul si fisa de la mine, chiar daca eu nu o inmatriculasem.
1-Sa clarificam dvs nu ati inmatriculat bunul mobil,dar....tot dvs reveniti cu precizarea
am trecut-o la taxe si impozite,am platit impozit,
Daca nu ati inmatriculat masina,atunci de ce ati
trecut-o la taxe si impozite si ati platit impozit ?
2- Daca sustineti ca nu ati inmatriculat auto la autoritatea fiscala,cum ati vandut masina
cu fiscalul si fisa de la mine, chiar daca eu nu o inmatriculasem.
??
Conform articolului 11 din OUG 195/2002, (
10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.
”
Conform articolului 101, neindeplinirea acestor obligatii “
constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni
In cazul in care cumparatorul circula cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, acesta este pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda
in baza Art. 8 al Ordinului 1501/2006, la semnarea contractului de vanzare – cumparare au dreptul de a inscrie transmiterea dreptului de proprietate completand mentiunea “instrainat la data X catre…” pe spatele certificatului de inmatriculare:
Daca este depistat in trafic soferul cu talonul care contine mentiunea instrainat ...,rezulta ca acesta nu a respectat termenul de 30 de zile in care avea obligatia sa finalizeze procedura inmatriculare auto si isi asuma responsabilitatea sa suporte consecintele legal prevazute...