avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere masini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere masini

Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar vechi de inmatriulare. Mi-au zis domnii si doamnele de la Inmatriculari ca exista o ordonanta de guvern sau asa ceva prin care aceste masini sunt radiate din 2007, dar nu stiu despre ce ordonanata de guvern este vorba. A doua masina o am de la tata, este facuta in 1979, si tata a inmatriculat-o in 1999 a doua oara cu numer nou.

Mi-au zis cei de la Inmatriculari, ca masinile se distrug la REMAT daca nu vreau sa platesc impozit, daca le tin in curte ca muzeu platesc doar impozit, si parcarea nu o platesc.

Problema este ca eu vreau sa le pastrez ca muzeu si sa nu platesc nici impozit, nici parcare. Se poate acest lucru?

Mai este o problema. Masina lui tata are ca mostenitori 1/4 mama si 3/4 eu. Apopi mama prin contract de donatie mi-a dat mie 1/4.

Mi-au zis la Inmatriculari ca imi trebuie 4 fise de inmatriculare, dar nu stiu de ce , ca eu vreau sa radiez masina. Mi-au zis ca trebuie o fisa pentru tata ( dar tata e mort), o fisa pentru mine si mama, si o fisa pentru mine.

La ce bun aceste fise de inmatriculare, daca eu vreau sa radiez masina ?

Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Hamarsold1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hamarsold1234 , utilizator 08:36, 9 Decembrie 2015
In cazul in care doriti pastrarea masinilor fara sa mai le utilizati pe drumurile publice ,exista varianta radierii vehiculelor la cerere
Se face retragerea definitiva din circulatie a vehiculelor,se face dovada depozitarii acestora in spatiu adecvat,dovedit cu documente de proprietate
Se obtine viza de radiere de la DITL/primarie
Este necesar sa depuneti la SPR evidenta auto
-cerere proprietar
-fisa de inmatriculare cu viza administratiei financiare
-certificat fiscal
-documentul care dovedeste motivul radierii
-certificat de radiere in trei exemplare
-CI copie+original
-placile de inmatriculare
-talonul masinii original
-CIV-ul masinii original+copie
Atentie !
Cererea de radiere vehicule din circulatie este ireversibila.
O data radiate vehiculele din evidenta politiei,vehiculele nu mai pot fi inmatriculate,respectiv nu mai pot circula pe drumurile publice
Pai mie mi se pare o lege idioata, scuzati-ma. Atata timp cat o masina este radiata, deci scoasa din circulatie, de ce dracu astia de la Fisc daca vreau sa o tin in curte o considera un bun, si ma pun sa platesc impozitul pe ea? O imbeciltate. Si daca nu stiu unde sunt actele masinilor, ca nu au fost ale mele, eu ce sa fac?


Nu comentez opinia dv referitor la cum apreciati legile
Daca masinile, nu au fost ale mele,,atunci,nu detineti calitatea de proprietar,nu puteti solicita dv radierea acestora nici de la politie nici de la administratia fiscala
Totusi este interesanta situatia afirmata de dv ,initial
Eu am doua masini mostenite
si ulterior reveniti cu precizarea
daca nu stiu unde sunt actele masinilor, ca nu au fost ale mele,

daca dv ati mostenit 2 masini,la momentul dezbaterii succesiunii ,la notar au fost depuse documentele care probeaza masa succesorala,respectiv actele celor 2 masini
Prin certificatul de mostenitor dv ati devenit proprietar al celor 2 masini
,,Pai mie mi se pare o lege idioata, scuzati-ma."
Legea privind inmatricularea este facuta de samsari si promovata in parlament de prietenii samsarilor,deoarece dupa ce faci toate actele de vanzare conform legii si o scoti de la fisc ea apare la serviciul de inmatriculari tot pe numale vanzatorului pana cand cumparatorul nu merge sa o inmatriculeze pe numele lui.
ordonanta care se vorbea este ca daca vindeti masinile dupa 30 zile aveti posibilitatea de-a va prezenta la inmatriculari auto cu certificat fiscal pe numele proprietarului ,contract vanzare cumparare care reese ca ati vinduto si copia de CI a noului proprietar si o radiati din circulatie, atunci noul proprietar nu mai poate circula cu masina inscrisa pe numele dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autoturism de la impozit ionutz_vacaru ionutz_vacaru Doresc sa radiez o masina din circulatie, si sa o scot de la impozit dar sa raman cu autoturismul in curtea proprie. De radiat din circulatie e simplu, dar de ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)