avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere masini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere masini

Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar vechi de inmatriulare. Mi-au zis domnii si doamnele de la Inmatriculari ca exista o ordonanta de guvern sau asa ceva prin care aceste masini sunt radiate din 2007, dar nu stiu despre ce ordonanata de guvern este vorba. A doua masina o am de la tata, este facuta in 1979, si tata a inmatriculat-o in 1999 a doua oara cu numer nou.

Mi-au zis cei de la Inmatriculari, ca masinile se distrug la REMAT daca nu vreau sa platesc impozit, daca le tin in curte ca muzeu platesc doar impozit, si parcarea nu o platesc.

Problema este ca eu vreau sa le pastrez ca muzeu si sa nu platesc nici impozit, nici parcare. Se poate acest lucru?

Mai este o problema. Masina lui tata are ca mostenitori 1/4 mama si 3/4 eu. Apopi mama prin contract de donatie mi-a dat mie 1/4.

Mi-au zis la Inmatriculari ca imi trebuie 4 fise de inmatriculare, dar nu stiu de ce , ca eu vreau sa radiez masina. Mi-au zis ca trebuie o fisa pentru tata ( dar tata e mort), o fisa pentru mine si mama, si o fisa pentru mine.

La ce bun aceste fise de inmatriculare, daca eu vreau sa radiez masina ?

Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Hamarsold1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hamarsold1234 , utilizator 08:36, 9 Decembrie 2015
Eu am avut o situatie absolut similara. Pentru a evita toata birocratia, am mers la primaria unde plateam impozit pe masina cu un contract fictiv de vanzare cumparare, intre mine si icsulescu domicliat in valea fericirii si am declarat masina vanduta, ceea ce automat a dus la scoaterea ei de pe numele meu la primarie.

si gata, de 8 ani nu mai platesc impozit pe ea, ca oricum rugineste la mine in garaj.
ynoccenta sau cum va numiti, nu ma refer la actele de proprietate, ma refer la alte acte, care nu le am, de unde sa mai am eu certificatul vechi de inmatriculare din 1979 sau 1972 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autoturism de la impozit ionutz_vacaru ionutz_vacaru Doresc sa radiez o masina din circulatie, si sa o scot de la impozit dar sa raman cu autoturismul in curtea proprie. De radiat din circulatie e simplu, dar de ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)