avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme la vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme la vanzare-cumparare auto

Am cumparat de curind un auto. De fapt am facut schimb de masini si eu am platit o diferenta de bani. Am incheiat 2 contracte de v-c. Am ascultat ce mi-au spus cei care au redactat contractele (de pe linga sediul Politiei rutiere). Am facut marea greseala sa cred ca toata lumea e cinstita (prostie mare); Am platit diferenta de bani, am semnat ambele contracte, am ramas cu cel al masinii pe care o dadeam la schimb ca sa merg la taxe si impozite pentru radiere si parafarea contractului de c-v. I-am predat masina, cheile si actele (talon, CIV, carte service), si am primit la randul meu masina, 2 chei, talon, CIV, un certificat fiscal al proprietarului anterior (o societate comerciala) si factura prin care actualul propietar dovedeste ca a platit masina societatii respective.
Eu mi-am facut datoria asa cum trebuie, inca am la mine contractul pentru masina care o vand si astept in continuare ca si celalalt vanzator sa faca la fel, sa-mi aduca actele de v-c ca sa pot inmatricula masina.
Si inca mai astept.... Se pare ca nu-i cooperant, ma amana mereu, nu mai raspunde la telefon...etc.
Intrebarea mea este: ce optiuni am in eventualitatea ca respectivul individ nu mai da semn de viata?
Si as vrea sa investesc niste bani in reparatia noului auto....dar mi-este teama de riscuri viitoare; chiar as risca daca cheltui bani pe reparatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:11, 8 Aprilie 2017
Nu am inteles exact ce se intampla si care e problema, insa daca nu reusiti sa inmatriculati masina cumparata si saradiati masina vanduta, riscati urmatoarele:
1. sa platiti in continuare impozit pt masina vanduta
2. sa va folositi de masina cumparata fara a plati impozit ssi de a scapa de amenzi prin posta, cu riscurile:
---- de a nu puta sa o revindeti
---- de a nu putea sa va recuperati talonul in cazul unei suspendari
---- de a nu o putea recupera in cazul unei ridicari / confiscari
---- de a nu putea primi despagubiri in cazul unei avarieri din vina altcuiva
cam astea....

Masina care o vand am radiat-o deja de la taxe si impozite. Acum astept celalalt vanzator sa faca la fel. Problema este ca nu mai coopereaza si nu stiu ce sa fac in cazul acesta. Am masina lui, cheile, talonul, un certificat fiscal al vechiului propietar si factura doveditoare a platii masinii catre societatea respectiva. Stiu ce se-ntampla daca nu inmatriculez masina. Intrebarea mea este ce as putea sa fac ca s-o inmatriculez chiar daca vanzatorul nu mai da nici un semn. (Oricum si el are nevoie sa inmatriculeze masina care i-am vandut-o....dar cred ca vrea s-o vanda si sa n-o inmatriculeze....se pare ca e samsar sau incearca sa ocoleasca legea si sa pacaleasca si pe altii)
Multumesc mult de intelegere
Este probabil ca el sa aiba probleme la taxe si impozite, sa aiba de platit si de aceea sa nu va poata oferi un certificat fiscal.
Nu trebuie dati banii / masina pana nu se ofera toate documentele.
Daca e samsar stie mai bine sa fenteze legea.... stie ce face... iar asta e nasol pt dvs... Daca e de buna credinta, insistati, mergeti la adresa sau chiar la primaria lui si vedeti care e situatia...

Daca vanzatorul nu mai colaboreaza inseamna ca intampina greutati cu documentele=certificat fiscal
Daca amiabil nu puteti solutiona,ramane varianta parcurgerii procedurii prealabile=notificare oficiala,mediator,actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor-acte auto mihtzy mihtzy Salutare!Am nevoie de ceva sfaturi,am facut o mare prostie si anume:hotarat sa achizitionez o masina,toate bune si frumoase iau pe cineva cu mine sa nu ma duc ... (vezi toată discuția)
Problema acte auto cristi0888 cristi0888 Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la cineva din alt oras (pers fizica cu pers fizica).Am facut contract v/c, mi-a dat tot mai putin fiscalul si fisa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)