Buna ziua
am cateva nelamuriri in legatura cu intarzierile in procedura penala si masurile care pot fi luate in urgentarea acestora
Va scriu dumneavoastra pentru o parere sau un ajutor de orice natura in solutionarea sau indrumarea in acest caz.
La inceputul lunii Ianuarie ac am depus plangere penala pentru un abuz (privare de libertate ,, defaimare, pierderi de xx mil eur sau ,samd in baza art 268 cod penal precum si art 289 cod procedura penala avand in vedere faptul ca infractiunea a avut loc in afara Romaniei ). Ulterior la doua luni am intrebat la reprezentatii Jud sect 2 Buc despre stadiul urmaririi penale si am primit raspuns ca a fost trimis catre Jud Constanta spre solutionare , parchetul constanta fiind competent in acest caz
Precizez faptul ca nu am deschis proces civil pentru prejudiciul adus datorita taxei de timbru cu valoare foarte mare (probabil ca pentru defaimare se poate invoca neplata acestei taxe) oricum in plangerea penala m am constituit parte civila vatamata.
Acum la 4 luni de la depunerea plangerii nu am primis nici un raspuns competent din partea Parchetului ci numai "scuzele" cum ca procurorul desemnat cazului nu a avut timp sa parcurga plangerea.
Din cate ma inteles nu exista o lege un mod de a forta Procuratura sa initieze urmarirea penala totusi apelez la dumneavoastra pentru o sugestie, un ajutor in a trece mai departe.
tin sa precize si faptu ca intarzierea in inceperea urmaririi penale imi afecteaza modul de viata din diverse motive foarte intemeiate , motive pe care nu le mentionez aici
Cateva sfaturi si nu numai ar fi un mare ajutor din partea dumneavoastra despre cum pot proceda in continuare pentru urgentare caz si despre procedura de cercetare penala
Sinterizand raspunsurile primite din partea dumneavoastra mai sus , multumesc tuturor pentru efort , CEDO poate sa intervina direct impotriva entitatii (juridice) care a savarsit fapta sau a statului careia apartine entitatea faptuitoare ? Sau CEDO nu are drept sa intervina in acest caz ?
Multumesc anticipat
Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care am pus aceasta intrebare este urmatorul. Am depus de cateva luni in Romania o plangere penala indreptata impotriva unei corporatii intrrnationale pentru care am lucrat ( un abuz serios) . Intrebarea ar fi , in cazul unei decizii nefavorabile sau in cazul in care procuratura respinge/ claseaza plangerea - putin probabil avand in vedere seriozitatea cazului dar posibil totusi - carei iinstitutii europene / internationale ma pot adresa si in ce circumstante
Multumesc anticipat
Cu stima
o noua intrebare va rog , daca taxa auto nu a fost platita de propietar la schimbarea proprietarului (prin pastrarea nr. de inmatriculare existente ) voi fi obligat sa platesc taxa auto sau nu?
multumesc anticipat
o zi buna
as mai avea o intrebare , daca plata taxei auto a fost facuta de primul proprietar exista o cale "legala" de vanzare a masinii catre noul proprietar fara a schimba numerele de exemplu evitand plata unei noi taxe ?
multumesc anticipat
o zi buna va doresc
am in vedere achizitionarea unui automobile inregistrat RO , doua intrebari va rog
1. in ce masura e posibila evitarea platii taxei de mediu la cumpararea de la propietar
2. avand in vedere faptul ca lucrez in strainatate exista o posibilitate de achizitionare (intocmire acte s.a.m.d.) auto prin "corespondenta" ? totul agreat cu actualul proprietar