Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care am pus aceasta intrebare este urmatorul. Am depus de cateva luni in Romania o plangere penala indreptata impotriva unei corporatii intrrnationale pentru care am lucrat ( un abuz serios) . Intrebarea ar fi , in cazul unei decizii nefavorabile sau in cazul in care procuratura respinge/ claseaza plangerea - putin probabil avand in vedere seriozitatea cazului dar posibil totusi - carei iinstitutii europene / internationale ma pot adresa si in ce circumstante
Multumesc anticipat
Cu stima
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, CEDO judecat incalcari ale drepturilor omului de catre statele europene, nu "doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea".
Sinterizand raspunsurile primite din partea dumneavoastra mai sus , multumesc tuturor pentru efort , CEDO poate sa intervina direct impotriva entitatii (juridice) care a savarsit fapta sau a statului careia apartine entitatea faptuitoare ? Sau CEDO nu are drept sa intervina in acest caz ?
Multumesc anticipat
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
CEDO nu e instanta penala si nici instanta supranationala de rejudecare a proceselor, ci se refera strict la incalcari de catre state ale drepturilor prevazute de Conventie, de ex. dreptul la un proces echitabil.
Proces litigii munca
ionica1
Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
vasile2013
In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)