avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala CEDO

Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care am pus aceasta intrebare este urmatorul. Am depus de cateva luni in Romania o plangere penala indreptata impotriva unei corporatii intrrnationale pentru care am lucrat ( un abuz serios) . Intrebarea ar fi , in cazul unei decizii nefavorabile sau in cazul in care procuratura respinge/ claseaza plangerea - putin probabil avand in vedere seriozitatea cazului dar posibil totusi - carei iinstitutii europene / internationale ma pot adresa si in ce circumstante
Multumesc anticipat
Cu stima
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 27 Martie 2018
nu sunt avocat ,Dar din cate stiu o plangere la Cedo se poate face in momentul in care s-au epuizat toate instantele (toate recursurile) din Romania.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CEDO nu rejudecă procesul, ci condamna statul dacă reiese că v-au fost încălcate drepturi ale omului și/sau proceduri civile/penale.
acest răspuns util
Nu, CEDO judecat incalcari ale drepturilor omului de catre statele europene, nu "doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea".
Sinterizand raspunsurile primite din partea dumneavoastra mai sus , multumesc tuturor pentru efort , CEDO poate sa intervina direct impotriva entitatii (juridice) care a savarsit fapta sau a statului careia apartine entitatea faptuitoare ? Sau CEDO nu are drept sa intervina in acest caz ?
Multumesc anticipat
acest răspuns util
CEDO nu e instanta penala si nici instanta supranationala de rejudecare a proceselor, ci se refera strict la incalcari de catre state ale drepturilor prevazute de Conventie, de ex. dreptul la un proces echitabil.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces litigii munca ionica1 ionica1 Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cedo ContSters89491 ContSters89491 Cererile catre CEDO pot fi formulate doar de persoanele fizice...sau si de persoanele juridice? (vezi toată discuția)
Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)