Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care am pus aceasta intrebare este urmatorul. Am depus de cateva luni in Romania o plangere penala indreptata impotriva unei corporatii intrrnationale pentru care am lucrat ( un abuz serios) . Intrebarea ar fi , in cazul unei decizii nefavorabile sau in cazul in care procuratura respinge/ claseaza plangerea - putin probabil avand in vedere seriozitatea cazului dar posibil totusi - carei iinstitutii europene / internationale ma pot adresa si in ce circumstante
Multumesc anticipat
Cu stima
Va puteti adresa CEDO numai daca considerati ca sunteti victima a unei incalcari din partea statului roman a Conventiei europene a drepturilor omului. CEDO nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
Nu conteaza nationalitatea persoanei ci statul care a incalcat drepturile fundamentale sa fie parte contractanta la CEDO.
Pana la CEDO trebuie sa parcurgeti caile interne ale statului respectiv.
De pilda, in caz de clasare va trebui sa atacati ordonanta procurorului si sa se judece cazul.
Proces litigii munca
ionica1
Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
vasile2013
In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)