avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Achizitie auto second hand
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Achizitie auto second hand

am in vedere achizitionarea unui automobile inregistrat RO , doua intrebari va rog
1. in ce masura e posibila evitarea platii taxei de mediu la cumpararea de la propietar
2. avand in vedere faptul ca lucrez in strainatate exista o posibilitate de achizitionare (intocmire acte s.a.m.d.) auto prin "corespondenta" ? totul agreat cu actualul proprietar

va multumesc anticipat

Ovidiu
Cel mai recent răspuns: ovidiut1967 , utilizator 08:49, 2 Decembrie 2014
1-Numai daca instanta de judecata,dispune hotarare favorabila dvs
2-Nu exista legal prevazuta posibilitate de achizitionare (intocmire acte s.a.m.d.) auto prin "corespondenta"
In schimb puteti incheia procura in favoarea unui tert,ruda,care sa va reprezinte interesele si sa desfasoare demersurile de achizitie auto in numele dvs
Succes !
as mai avea o intrebare , daca plata taxei auto a fost facuta de primul proprietar exista o cale "legala" de vanzare a masinii catre noul proprietar fara a schimba numerele de exemplu evitand plata unei noi taxe ?
multumesc anticipat
o zi buna va doresc

Ovidiu
Problema cu pastrarea numerelor de inmatriculare este simpla si se realizeaza cu acceptul vanzatorului
o noua intrebare va rog , daca taxa auto nu a fost platita de propietar la schimbarea proprietarului (prin pastrarea nr. de inmatriculare existente ) voi fi obligat sa platesc taxa auto sau nu?
multumesc anticipat
o zi buna

Ovidiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce acte trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar o masina din germania? allyynnutza allyynnutza Ma gandesc sa achizitionez o masina adusa din Germania si apoi s-o inmatriculez in RO. La ce acte trebuie sa fiu atenta in momentul incheierii contractului? Ma ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe auto / autoturisme cumparate noi in stat ue de o persoana cu statut diplomatic la acel moment dtigau dtigau Buna ziua ! Sunt un angajat al MAE care a incheiat in ianuarie 2014 o misiune la o ambasada a RO intr-un stat UE. Pe timpul misiunii mele, am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Taxe achizitie masina sh mihailccc mihailccc Buna ziua, Caut sa cumpar o masina sh, fiind prima oara cind fac acest lucru si pentru ca prin forum nu am gasit raspunsuri am citeva intrebari legate de ... (vezi toată discuția)