avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate ladria

Activitate ladria

Buna ziua
Tatal meu a primit o amenda de circulatie in 2006 de la Primaria Busteni.
El a decedat in 2008 si amenda nu fusese platita.
Mama nu a facut succesiunea, si cei de la Primarie tot ii spun sa plateasca amenda. E legal ca cei de la Primarie sa-i ceara sa plateasca o amenda pentru o persoana decedata chiar si dupa 8 ani.
Am observat o diferența intre sumele primite de profesorii care primesc bani de la școlile la care nu mai sunt încadrați și sumele primite de la școala la care sunt acum încadrați (sume mult mai mici). Vorbim de aceeași vechime 2-6 ani, definitivat, spor dirigenție. De asemeni cunosc un caz doua surori lucrează în județe diferite (aceeași vechime 2-6 ani, definitivat, spor dirigenție) si diferența de suma e de 70%. Cine ma poate ajuta sa verific dacă suma calculata este corecta?

Mulțumesc.
nici in scrisorile MMPS 382 din 8.11.2008 si scrisoarea 5527 din 22.05.1991 nu incadreaza functia de laborant
Unde as putea gasi aceste scrisori?
dar acesta functie de laborant nu se incadreaza nici aici ? "Persoanele care au lucrat in agricultura inainte de 1990 beneficiaza in prezent de grupa II de munca potrivit anexei la Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 155/31.03.1998, astfel cum a fost modificata prin Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 392/08.11.2000 de incadrare in grupa II de munca a locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale din agricultura".

Societatea a platit in acea perioada contributii altfel nu imi elibera nimeni adeverinta.

Multumesc.
Buna ziua,
Am lucrat ca laborant într-o baza de recepție cereale si am o adeverința eliberata cu grupa a II-a. din 2009 pentru 16 ani lucrati in aceasta incadrare
Când a venit decizia de pensionare, menționează ca nu au luat-o in considerare deloc. Se menționează pe decizie- deoarece meseria de laborant nu se regăsește la anexa 2 poz. 181 ordin 50 din 1990.
Nu găsesc nici acele scrisori ale ministerului agriculturii.
Ati mai întâmpinat asemenea caz?
As dori și părerea dvs.?
Stima