avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda din 2006 ''mostenita''
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda din 2006 ''mostenita''

Buna ziua
Tatal meu a primit o amenda de circulatie in 2006 de la Primaria Busteni.
El a decedat in 2008 si amenda nu fusese platita.
Mama nu a facut succesiunea, si cei de la Primarie tot ii spun sa plateasca amenda. E legal ca cei de la Primarie sa-i ceara sa plateasca o amenda pentru o persoana decedata chiar si dupa 8 ani.
Mostenitorii mostenesc si datoriile, daca nu renunta la mostenire. Amenzile se prescriu in 5 ani dar termenul de prescriptie este intrerupt cind sunt trimise notificari. Incepind din 2016 se platesc intai amenzile si apoi impozitele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
amenzile nu se mostenesc, codul de procedura fiscala zice asta.
Art. 27. Drepturile şi obligaţiile succesorilor

(1) Drepturile şi obligaţiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condiţiile dreptului comun, dispoziţiile art. 23 rămânând aplicabile.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligaţiei de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.
Mama sa le indice asta celor de la primarie sau la anaf acolo unde plateste de fapt, impozitul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. el a decedat. impozitele ... Corina155 Corina155 Socrul meu a acumulat 8400 lei din amenzi. El a decedat. Impozitele nu le mai putem achita pana nu se achita amenzile. Îl poate obliga pe moștenitor sa ... (vezi toată discuția)
Decedati BOND13 BOND13 La un contribuabil decedat, care are bunuri pe numele sau cum se scad amenzile contraventionale existente la primaria de domiciliu? (vezi toată discuția)
Obligatii restante ale persoanei decedate? sorina_elena sorina_elena Buna ziua. Va rog sa binevoiti a-mi elucida urmatoarea problema intampinata. Un contribuabil a decedat lasand in urma bunuri urmaribile dar totodata si ... (vezi toată discuția)