avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate ionescumihai

Activitate ionescumihai

Răspuns la discuția Codul Civil valabil in1945
ionescumihai a scris:

Multumesc mult pt. promptitudine,
Tatal natural al mamei mele a decedat in martie 1944 , mama ei era deja decedata din 1931, iar adoptia a fost facura de fratele tatalui in oct. 1945. Mama mea a fost crescuta de unchiul si matusa ei inca de la decesul mamei naturale dar fara sa se faca adoptia, ea purtand acel asi nume cu al unchiului .
Multumesc

Multumesc mult pt. promptitudine,
Tatal natural al mamei mele a decedat in martie 1944 , mama ei era deja decedata din 1931, iar adoptia a fost facura de fratele tatalui in oct. 1945. Mama mea a fost crescuta de unchiul si matusa ei inca de la decesul mamei naturale dar fara sa se faca adoptia, ea purtand acel as nume cu al unchiului .
Multumesc
As dori sa vad si art.311 din codul civil valabil in 1945;daca puteti sa ma indrumati unde sa-l gasesc. Asa cum am scris mai sus la el si la urmatoarele se face trimitere in actul de adoptie. In ce priveste mostenirea pe alta varianta, puteti sa-mi spuneti care este aceasta? Mama a depus cererea din 1991 si nici acum nu avem un raspuns .
Va multumesc.
Buna ziua,
Mama mea a fost adoptata de fratele tatalui ei, ulterior decesului acestuia din urma; parintii celor doi frati au facut prin Act de Cesiune (iulie 1937) , cedarea unor hectare de teren pentru fiecare. In actul de adoptie a mamei mele scrie ca "se bucura de toate drepturile conferite de art. 311 si urmatoarele din codul civil privitor la adoptie". Intrucat nu am gasit pe net codul civil valabil in oct. 1945, va rog sa-mi spuneti ce scrie in art. 311 si urmatoarele , respectiv as dori sa stiu daca mama mea poate mosteni si pe tatal ei natural si pe fratele acestuia .
Va multumesc.
Buna ziua,
Mama mea a fost infiata dupa decesul parintilor de fratele tatalui ei; avem un act, prin care mama celor doi tati ai ei a dat fiecaruia cate 2 ha de pamant. Acum mama mea are dreptul de mostenire de la amandoi sau doar de la unul din tati( nu mai exista nici un alt mostenitor de la nici unul din tati)?
Multumesc.