avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna ziua,
Mama mea a fost infiata dupa decesul parintilor de fratele tatalui ei; avem un act, prin care mama celor doi tati ai ei a dat fiecaruia cate 2 ha de pamant. Acum mama mea are dreptul de mostenire de la amandoi sau doar de la unul din tati( nu mai exista nici un alt mostenitor de la nici unul din tati)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 00:51, 4 Decembrie 2014
Dreptul de moştenire al copilului înfiat este un drept diferenţiat după cum este vorba de o înfiere cu efecte restrânse sau cu efecte depline.
Cum spune si Doamna Avocat
In cazul adoptiei cu efecte depline, cel adoptat are drepturi de mostenire doar in cazul parintilor adoptivi, drepturile si indatoririle izvorate din filiate se sting o data cu infierea.
In cazul adoptiei cu efecte restranse, cel adoptat are drepturi de mostenire atat in cazul parintilor naturali, cat si al celor adoptivi.

Depinde foarte mult ce scrie pe certificatul de adoptie si sub ce reglementari s-a incheiat adoptia.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Total Contabilitate, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am drepturi sau nu?! remus39 remus39 La varsta de 28 ani am fost infiat de catre o matuse(acest fapt sa petrecut pe timpul comunismului). 1): Doresc sa stiu daca mai am drepturi dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)