buna ziua.
cum ar trebui sa procedez?
in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei mele. motivul din acte a fost "pt binele copilului" deoarece noi stam in provincie, matusa mea locuieste in bucuresti si s-au gandit ca ar fi mult mai bine pt el sa mearga acolo, tinand cont de faptul ca ei nu au alti copii.despre mama si tata ,in ancheta efectuata ,au spus ca nu sunt in stare sa se ocupe de el pt ca sunt bolnavi, nu stiu ce au specificat: boala fizica sau mentala ( ei nu au nimic, au facut acest lucru ca sa se poata face infierea). fratelui meu i-a fost schimbat inclusiv certificatul de nastere in care nu mai figurau ca parinti mama si tata, ci unchiul si matusa.
ACUM: am vorbit cu mama si vrem sa facem impartirea "averii". mama si tata au o casa la tara, un loc de casa si ,cred, vreo 4 ha de pamant arabil , iar mama mai are o casa mostenita de la parintii ei , pamantul arabil lasandu-i-l surorii mamei (cea care l-a infiat pe fratele meu). vorbind cu mama, a hotarat sa imi lase mie tot ce au ei la tara (casa, locul de casa si pamantull arabil aferent) si fratelui ceea ce au mostenit , mama si sora ei,de la parintii lor(mentionez ca bunica inca traieste, dar actele sunt pe numele mamei, repectiv matusii mele);casa si pamantul arabil aferent. mama considera ca este o impartiere mai mult decat echiatabila intrucat fratele va mosteni si ceea ce are matusa, nu?( si are destul, o avere estimata la aprox 300 000 euro<apartamente , tablouri, bijuterii>).
INTREBARI: ce trebuie sa facem ca sa se poata face"impartirea"?
e nevoie de semnatura fratelui meu pt ceea ce vrea sa-mi lase mie mama, si invers, pt ce vra sa-i lase mama fratelui meu?
e nevoie de carte funciara pt un "contract de intretinere"?
am nevoie de cateva sfaturi ca sa stiu de unde sa incep, pt ca nu vreau nici ca fratele meu sa iasa in pierdere( e normal sa-i ramana si lui ceva de la parintii lui), nici sa ramanem dupa moartea parintilor sa ne plimbam prin tribunale, deoarece el a inceput sa o intrebe pe matusa mea de ce a fost nevoie sa sa faca si schimbarea de nume.
Cel mai recent răspuns:
ContSters141818 , utilizator
11:16, 24 Septembrie 2011