avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire

Buna ziua. Am si eu cateva intrebari la care astept si eu un raspuns. Mi-a decedat mama iar noi suntem 3 frati din care unul a fost infiiat de catre bunica din partea tatalui meu si as dori sa stiu ce drepturi legale are el la succesiune ( mentionez ca mama l-a considerat intotdeauna fiul ei nicidecum cumnat ) , iar a doua intrebare este : mama in afara de casa parinteasca de la tara mai avea un apartament in oras unde ea este proprietar iar eu coproprietar cum intra si acesta la masa succesorala? Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:01, 7 Iunie 2010
Daca a fost o adoptie cu efecte depline, fratele dvs. infiat de bunica nu mai are vocatie succesorala la mostenirea mamei, daca insa a fost cu efecte restranse, atunci si-a pastrat dreptul la mostenire. Partea mamei din apt. unde sunteti coproprietari intra in masa succesorala si se imparte intre dvs. si fratele...sau fratii. dvs.
Nu ne-ati spus totusi daca tatal dvs. traieste si la decesul mamei era casatorit cu aceasta, fiindca in acest caz are si el vocatie succesorala.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
ContSters47264, utilizator
Tatal meu este decedat si el si la data decesului mama era casatorita cu el. Fratele meu are acelasi nume cu noi numai ca nu mai figureaza ca mama si tata mama si tatal natural ci parintii tatalui. Va multumesc.
Intr-adevar, trebuie sa va lamuriti in ceea ce priveste modalitatea de adoptie a fratelui dvs.
Asa cum a aratat si legally, existau doua modalitati de adoptii, cu efecte depline si cu efecte restranse.
Nu se poate deduce din numele purtat de fratele dvs daca adoptia a fost cu efecte depline sau cu efecte restranse.
Solutia depinde de acest aspect in sensul ca daca a fost adoptat cu efecte depline, fratele dvs a rupt orice relatie cu parintii naturali si pe cale de consecinta nu ii mosteneste.
Daca a fost adoptat cu efecte restranse, fratele dvs va avea vocatie succesorala atat la parintii naturali, cat si la parintii adoptivi.
In rest, aceeasi opinie ca si legally.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
O family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care ... lauramaria2021 lauramaria2021 o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care unul este infiiat potrivit ..filiatiunii firesti< in 1956 . in urma succesiunii dupa tata, la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)