buna ziua!
va rog sa ma indrumati in etapele legale care trebuie facute catre departamentele administrativ teritoriale si nu numai ale statului in vederea intrari in posesie a titlului de proprietate,avand ca dovada a terenului agricol numai adeverintele eliberate de primaria unde este arondat terenul.se poate comasa terenul in functie de categ ?
sunt 9 ha de teren agricol.ele sunt lucrate dar la momentul actual sunt dispersate in functie de categ de teren .
oameni isi iau anumite suprafete(considerate foste locatii de proprietate ,din mosi-stramosi)pe care le lucreaza fara a avea titlu de proprietate,
buna ziua,
parintii mei detin 9 ha teren agricol ei au dovada terenului prin adeverinte care s-au dat imediat dupa revolutie in baza declaratiei pe propria raspundere.platesc impozit si cultiva terenul,dar cum:in fiecare an se poate schimpa pozitia de pe harta a terenului si te poti trezi ca ai arat de toamna si in primavara este alt proprietar trimis de primarie acolo.
primaria nu a acordat decat cateva titluri de propriatate 90% din loc comunei nu detin titluri.vanzarea de teren se vace in baza adeverintelor.
problema mea este daca vreau sa plantez o livada de pomi fructiferi cum pot sa stiu ca peste 2-3 ani nu imi va lua cineva terenul pe care am plantat.?
multumesc!