avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate MaziluDani

Activitate MaziluDani

Răspuns la discuția Demolare casa fara autorizatie
AVLIL a scris:

Luati de la capat povestirea si clarificati cine a vandut, cine a cumparat, cine nu a platit pretul, cine a construit in ce baza a facut-o, in ce baza stau oamenii aceia acolo, daca sunt locuintele lor etc.
Pana si daca e locuinta un imobil conteaza, fara actiune in instanta nu-i puteti scoate afara iar cu actiune nu aveti calitate...
Ma intereseaza, ca sa va spun ce sa faceti, care e toata situatia juridica, toate raporturile, intre cine si cine etc.

Eu am facut contract cu x ca in schimbul unei sume de bani (platita in diverse transe) sa-mi dea un teren. (Extravilan, care a ramas extravilan). Bineinteles cu pactul comisoriu de grad 4.
Intre timp m-am apucat de toate actele necesare dar am si demarat constructiile pentru a econimisi timp.
Casele au fost facute, au fost facute si promisiuni de vanzare, s-au achitat o parte din bani, urmand ca diferenta sa fie platita ulterior, in caz contrar ei pierd banii. Eu aveam obligatia de a face terenul in intravilan si toate actele aferente.
Acuma problema e ca eu m-am impotmolit cu plata terenului, dar am convenit cu x ca sa-i fac renovari la o casa de-a lui in valoare de y euro. Prostia a fost actul separat, nu se compensa cu vanzarea-cumpararea, caz in care el a redevenit proprietar...
Acum, vreau sa eliberez terenul, sa i-l dau asa cum a fost. Cei cu promisiuni nu au mai achitat restul sumei de bani, mi-au facut plangeri penale.
De asta ziceam, juridic eu sunt proprietar pe case si ei stau acolo doar cu acordul meu, dar casele nu figureaza nicaieri si caut cadrul legal pentru demolare.
milika01 a scris:

vad ca nu distingeti intre contractul de superficie si constructor de buna credinta

am repetat ca sa va intre bine in cap:) dvs fiind constitutorul fie de buna sau rea credinta

Pai nu am luat-o in calcul.. Ce legatura are superficia ? Ei nu au deschis actiune.. Si ar ptea deschide ? Cum ca nu au platit pretul intreg.. Daca se finalizau actele si eu ii lasam asa, cred ca puteau..
nu vad logica.. sau imi scapa mie ceva..
avnic a scris:

POvestea dumneavoastra suna a inselaciune cred ca aveti mari sanse sa va treziti cu plangeri penale pt inselaciune,distrugere daca aveti de gand sa procedati in modul descris.Daca vreti sa nu aveti probleme incercati sa lamuriti situatia juridica a terenului,a imobilelor construite.

Domnu avocat, de ce ziceti ca pot fi acuzat de infractiunea de distrugere ? Nu vad logica.. Eu distrug un bun al meu, care juridic vorbind se afla sub forma unor materiale de constructii.. Promisiunea de v-c nu s-a dus la sfarsit, ei neplatind intregul pret, deci actul este nul. Sigur eu ar trebui sa le dau inapoi suma pe care nu o mai am, sa rezolve acest aspect pe latura penala, chiar daca se constituie parte civila, oricum instanta nu poate solutiona latura civila a cauzei, nu are cum... Daca nu-i demolez eu, oricum ii va demola proprietarul terenului, credeti-ma ca solutii nu exista, nu am cu cine..
milika01 a scris:

adica ati inselat omaneii si acum vreti sa va prevalati de aiurelile dvs? aveti alti prosti si vreti alti bani? sa va fereasca doamne doamne sa ma gasiti pe mine pentru debitori

din exterior totul pare roz, vai de mine saracii oameni, dar daca ai cunoaste problema ai vedea ca aia-s dracu... Asa batuti in cap si cu figuri de strut si vezi doamne cine-s ei si ce relatii au, le arat eu relatii.
Cadrul legal ma intereseaza, oricum ii salt de acolo, indiferent ca ma judec sau nu. Ii las acuma sa-si faca sarbatorile si afara din primavara
Deja am plangere de inselaciune, asta e , o patesc si eu, o patesc si ei. Le-am tot spus, n-ai cu cine. Deci pot sa-i daram ?

Salutare tuturor !
Scurta descriere : Teren extravilan in baza unui contract v-c cu pact comisoriu grad 4, si case construite pe el (fara autorizatie si fara ca terenul sa devina intravilan). Pretul terenului trebuia sa se plateasca dupa 2 ani, nu s-a platit si s-a restabilit situatia anterioara.
Acuma, proprietarul terenului fie va cere demolarea fie accesiune, dar va trebui sa plateasca materialele.
Eu, cel care am construit, pot sa le daram de unul singur sau trebuie sa deschid actiune ? Nu vad de ce ar trebui sa deschid actiune, pentru ca ele juridic nu exista nicaieri ci doar fizic.
Alt impediment ar fi niste promisiuni de v-c , cu o parte din bani achitati, dar care nu s-au finalizat; in schimb s-au mutat in ele. Ideea e ca datorita acestor persoane care s-au mutat in case, a picat toata afacerea. Dar juridic ei stau in camp, casele nu exista nicaieri, deci daca stau sa ma gandesc, nimeni nu ma opreste sa-i evacuez, casele sunt inca ale mele, eu neavand nicio vina ca nu s-au finalizat actele.

Cum sa procedez ? Intru direct cu echipa de demolare in ele ? Sau trebuie sa am vreun cadru legal ?
Buna seara tuturor !
Dupa cum spune si titlul, in situatia in care o persoana este condamnata cu executare, dar inculpatul este singura persoana cu venituri in familie, ce se poate face ?
Exista vreun text de lege care sa prevada acest aspect ?
Cum se va descurca familia respectiva ? (Copii minori, majori in liceu/facultate, sotul in libertate)