AVLIL a scris:
Luati de la capat povestirea si clarificati cine a vandut, cine a cumparat, cine nu a platit pretul, cine a construit in ce baza a facut-o, in ce baza stau oamenii aceia acolo, daca sunt locuintele lor etc.
Pana si daca e locuinta un imobil conteaza, fara actiune in instanta nu-i puteti scoate afara iar cu actiune nu aveti calitate...
Ma intereseaza, ca sa va spun ce sa faceti, care e toata situatia juridica, toate raporturile, intre cine si cine etc.
Eu am facut contract cu x ca in schimbul unei sume de bani (platita in diverse transe) sa-mi dea un teren. (Extravilan, care a ramas extravilan). Bineinteles cu pactul comisoriu de grad 4.
Intre timp m-am apucat de toate actele necesare dar am si demarat constructiile pentru a econimisi timp.
Casele au fost facute, au fost facute si promisiuni de vanzare, s-au achitat o parte din bani, urmand ca diferenta sa fie platita ulterior, in caz contrar ei pierd banii. Eu aveam obligatia de a face terenul in intravilan si toate actele aferente.
Acuma problema e ca eu m-am impotmolit cu plata terenului, dar am convenit cu x ca sa-i fac renovari la o casa de-a lui in valoare de y euro. Prostia a fost actul separat, nu se compensa cu vanzarea-cumpararea, caz in care el a redevenit proprietar...
Acum, vreau sa eliberez terenul, sa i-l dau asa cum a fost. Cei cu promisiuni nu au mai achitat restul sumei de bani, mi-au facut plangeri penale.
De asta ziceam, juridic eu sunt proprietar pe case si ei stau acolo doar cu acordul meu, dar casele nu figureaza nicaieri si caut cadrul legal pentru demolare.