avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate B_Larisa

Activitate B_Larisa

Răspuns la discuția Inventar dupa trimitere in somaj
Va multumesc tuturor pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Inventar dupa trimitere in somaj
Ma ameninta ca imi trimite politia la usa daca nu vin la inventar. Mai trebuie sa-mi dea bani pe jumatate de luna lucrata si nu vrea.
Buna seara! Am lucrat ca si vanzatoare la un magazin alimentar. Din data de 15.01.2015 sunt trimisa in somaj, fara preaviz si fara a se face inventar. Ieri mi-a trimis fosta sefa mesaj ca astazi, duminica , la ora 08.00 sa ma prezint la inventar. eu nu sunt in localitate momentan. Fara mine a spus ca nu face inventar si nu a facut. M-a amenintat ca daca nu vin imi trimite politia la usa... Cu ce drept? Este legal? Eu nu mai am treaba cu gestiunea de la data trimiterii in somaj. De la acea data si pana acum eu nu mai am treaba cu gestiunea!... Ea isi aduce si marfa fara factura, noi in magazin nu aveam nici un NIR, nimic...Ea a preluat magazinul de la fostul angajator in 09.12.2014, pe baza de inventar si atunci a iesit bine inventarul. La toate celelalte locuri de munca nu au fost probleme la inventar. Ce ma sfatuiti sa fac, trebuie sa merg la inventar dupa 16 zile de la trimiterea mea in somaj? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Somaj
Multumesc pentru lamuriri!
Răspuns la discuția Somaj
Am semnat un CIM cu noul angajator. Pot primi somaj si fara preaviz sau nu? Nu tin neaparat sa stau in preaviz pt ca noul sef trateaza angajatii ca pe niste sclavi, are si un restaurant langa si ne ia sa ajutam si acolo la treaba, nu avem voie sa stam deloc, in 15 ore pe zi care lucrez abia am timp sa mananc o data... Pot primi somaj si fara preaviz? Se considera stagiu de cotizare si cele 2 luni lucrate cu CIM pe perioada determinate, altfel nu am 12 luni cotizate...Multumesc!
Răspuns la discuția Somaj
Nu trebuia sa mi se dea si preavizul prevazut in CIM de 20 zile lucratoare?
Răspuns la discuția Somaj
Inainte de 02.12.2013, nu am lucrat, am fost in crestere copil, apoi un an pauza. Cele 2 luni de Cim, norma intreaga, 8 ore pe zi, dar pe perioada determinate se iau in calcul?
Răspuns la discuția Somaj
Da, am scris ca am luat la cunostinta, fara sa semnez.
Discuție Somaj
Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie "Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in temeiul prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutive al societatii, Decide: Art.1. Incepand cu data de 15.01.2015 inceteaza CIM al d-nei ...functia de vanzator in cadrul societatii, nr. contract.... cf art.65 alin.1 din Codul Muncii...." Eu, ieri ,16.01.2016 am fost la serviciu de la ora 7.00 pana la ora 8.30 cand am primit aceasta decizie, pe care nu am semnat-o, deoarece vreau sa stiu daca e in regula! O copie e la mine, una la ei, trebuie sa o duc luni semnata sau nu... Legile sunt in regula o pot semna? Si ar mai fi o problema... Eu m-am angajat din 02.12.2013la o societate, 2 luni am avut contract pe perioada determinate, din 02.02.2014 mi-au facut contract pe perioada nedeterminata, in data de 09.12.2014 au vandut magazinul, iar din data de 10.12.2014 ne-a preluat cu totul de angajati altcineva. Cele 2 luni cu contract pe perioada determinate se pun la vechime sau nu? Am dreptul la somaj sau nu? Decizia sa o semnez?
Răspuns la discuția Trimitere in somaj
Multumesc mult! Multumesc ca existati! Dati sfaturi utile!