avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimitere in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimitere in somaj

Buna ziua! Din 10 dec. 2014 magazinul unde lucrez a fost vandut altui patron. L-a preluat cu tot cu angajati, 4 vanzatoare. Noul patron e de alta religie si a scos bauturile si tigarile din magazine, iar vanzarile au scazut dramatic... Dupa o luna lucrata, surpriza la salar, sa ne opreasca garantie 500 lei la fiecare ( Nu specifica in CIM si ni un alt act de garantie nu am semnat). Eu m-am opus si I-am spus ca nu e legal, suntem angajate cu minim pe economie. Pana la data prezenta nu ne-a dat nici un ban, iar pe mine vrea sa ma trimita in somaj pt ca i-am "aruncat cu legile in fata", pe coleaga mea de tura vrea sa o dea in concediu fara salar, iar pe celelalte 2 vrea sa le pastreze (desi ele nu vor sa ramana). Asta s-a discutat astazi la serviciu in lipsa mea, doar cu celelalte 2 colege, noi lucrand o zi si o zi liber (azi fiind tura libera), de la 7 - 22. Intrebarea mea este: daca de maine ma poate da in somaj sau e obligatoriu sa stau in preaviz 20 zile cum scrie in contract? Ce trebuie sa imi dea la mana daca ma da in somaj, trebuie sa semnez vreun act? Sau imi da doar o adeverinta si atat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: B_Larisa , utilizator 21:35, 15 Ianuarie 2015
Obligatoriu preaviz de 20 zile timp in care beneficiati de acelesi drepturi idiferent ca va primeste la lucru sau nu,dupa va trebui sa emita decizie de incetare a contractului de munca.Atentie daca semnati o demisie nu beneficiati de somaj.
Multumesc mult! Multumesc ca existati! Dati sfaturi utile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prenatalului taky_mika taky_mika buna ziua.sunt angajata cu contract pe perioada nedeter.de 7luni.acum sunt insarcinata in 2luni si jum.seful meu a inchis magazinu unde lucram si mi-a propus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . patronii cer bani pt a aproba demisia cu preaviz. eu lucrez ... Georgi1301 Georgi1301 Buna ziua . Va rog mult sa mă ajutați cu o nelămurire Eu lucrez la un cazino din luna ianuarie , cu program 24h munca și 72 libere . Din luna martie ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru cei care lucreaza in tura? andradaa andradaa Buna ziua, sunt un angajat la stat si lucrez 12/36 indiferent de zile libere,si week enduri. Nu beneficiez niciodata de zilele libere de care colegii mei de ... (vezi toată discuția)