avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada prenatalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada prenatalului

buna ziua.sunt angajata cu contract pe perioada nedeter.de 7luni.acum sunt insarcinata in 2luni si jum.seful meu a inchis magazinu unde lucram si mi-a propus un contract cu o norma de 2 ore dar eu sa stau acasa cu salariu minim pe econom.somaj nu pot beneficia si intrebarea mea este daca as semna contrctul de 2 ore as mai putea beneficia de indem.de cresterea copilului?sau ce e de facut in cazul meu pt ca el a zis ca alta sol.nu este?
1. Acordarea indemnizatiei de CCC pana la 2 ani nu este conditionata de un CIM cu 8 ore pe zi ci numai de obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Asadar puteti sa semnati si un CIM cu 2 ore pe zi.
Patronul cam are dreptate, nu exista solutie mai simpla decat cea pe care v-a oferit-o el.
Eu zic ca e bine ca aveti si sansa asta.
buna ziua.daca poate sa-mi raspunda cineva urgent.multumesc.intrbarea este.daca pot beneficia de concediul de 126 zile care este obligatoriu in cazul meu chiar daca sa inchis magazinul unde lucram?acum stau acasa.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
taky_mika, utilizator
Puteti beneficia de acel concediu. Dar trebuie sa aveti grija sa va lasati minim 42 zile din cele 126 pe care sa le efectuati dupa nastere sub forma de postnatal. Abia apoi veti putea intra in conceidul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani.
buna ziua.daca poate sa-mi raspunda cineva urgent.multumesc ma numesc Mihaela si am o intrebare daca seful a inchis magazinul unde lucram de pe data de 15mai 2010,iar eu de atunci stau acasa,am fost la ITM si ma-m interesat daca mi-a inchis contrctul de munca chiar daca eu nu mi-am dat demisia,fiindca sunt insarcinata,el poate sa-mi inchida contractul de munca pe motiv ca eu stau acasa de cand a inchis magazinul?sau eu pot sa-i duc concediul medical de pe data de 14mai2010?ca sa nu mai poata face nimic pana la data cand se termina concediul?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
taky_mika, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie lilu2014 lilu2014 Am urmatoarea problema. Am lucrat la un magazin si la un salon de infrumusetare (acelasi angajator) pana in dec 2013, cand am fost data afara verbal. La salon ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc preda_2003 preda_2003 cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)