avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ramas insarcinata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:01, 10 Ianuarie 2011
Ce inseamna ca angajatorul v-a intrerupt cartea de munca?
Dati detalii.
incetarea contractului individual de munca ca urmare a cererii salariatului
1. Daca dvs. ati cerut incetarea CIM... Nu stiati ca sunteti sau ca veti fi insarcinata?
2. Daca in cele 3 luni nu ati avut nici un venit impozabil nu puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC. Ce ati facut in acele luni?
De la 1 ianuarie mi-a bagat cartea de munca cu 8 ore, eu fiind insarcinata in 4 saptamani. Eu pot sa beneficiez de cele 126 de zile de concediu(inainte de sarcina+dupa sarcina) si in acelasi timp pe 01.01.2012 sa pot sa iau si somaj?Eu am sa nasc in august iar patronii mei ca sa ma ajute imi vor plati in continuare cartea de munca dupa cele 126 zile de concediu la 8 ore.
Pot sa beneficiez de somaj daca imi iau cele 126 de zile de concediu(platite cu 85% din salariu)????????
1. Veti beneficia de cele 126 de zile de concediu de maternitate.
2. veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni de la data depunerii actelor la Agentia de Somaj aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Perioada de concediu de maternitate nu este perioada de cotizare la somaj.
4. Dupa expirarea concediului de maternitate va trebui sa mai lucrati cateva luni pana faceti cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters156550 ContSters156550 sunt angajata din 8 martie 2011 pe perioada determinata de 6 luni,in septembrie mi s-a prelungit contractul pe inca 6 luni,eu find insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Cum ar fi mai bine in cazul ccc: sa intru in somaj sau sa raman angajata? alinadrapa alinadrapa Situatia mea sta in felul urmator: Sunt angajata la o firma cu 2 ore/zi si un salariu lunar de 250 lei brut din 28 februarie 2011. De la 31 mai sunt angajata ... (vezi toată discuția)