avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum ar fi mai bine in cazul CCC: sa intru in somaj sau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum ar fi mai bine in cazul CCC: sa intru in somaj sau sa raman angajata?

Situatia mea sta in felul urmator:
Sunt angajata la o firma cu 2 ore/zi si un salariu lunar de 250 lei brut din 28 februarie 2011. De la 31 mai sunt angajata la inca o firma, dar pe perioada determinata de trei luni, contractul expirand la 31 august 2012. Fiind insarcinata deja, as dori sa stiu cum ar fi mai bine pentru mine! Sa imi dau demisia de la firma cu angajare partiala-sa astept sa treaca perioada determinata de la cealalta firma si sa intru in somaj indemnizat??? Se poate face astfel??? Sau ar fi mai bine sa raman angajata la firma cu 2 ore/zi si sa nu intru in somaj??? Mentionez ca firma la care sunt angajata cu 2 ore nu merge prea bine si chiar s-ar putea inchide din clipa in clipa. Sa incerc sa iau concedii medicale????
Cum ar fi mai bine??? Ce ma sfatuiti??? Astept raspunsuri!!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:35, 26 Iunie 2012
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. - Cele 12 luni trebuie sa fie cu program normal de 8 ore pe zi.
- Daca dvs. aveti program cu 2 ore pe zi sunt necesare 4 luni pentru o luna de cotizare la somaj, asa ca nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Mai mult, daca demisionati acesta este un motiv imputabil dvs.si nu va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

4. Cele 3 luni lucrate cu CIM pe perioada determinata, chiar daca sunt cu 8 ore pe zi, nu va sunt suficiente pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc pentru raspuns.
Asta inseamna ca mai bine raman angajata la firma cu 2 ore, nu? Asa voi putea intra in concediu prenatal si apoi ccc? Insa voi putea primi indemnizatia i acest caz (daca sunt angajata numai cu 2 ore)? Despre celalalt contract nu ma pot pronunta daca mi-l vor prelungi sau nu. Asa ca ma bazez doar pe cel pe perioada nedeterminata, dar cu timp partial (2ore/zi).
In cazul in care mi se va prelungi contractul pe perioada determinata cu inca 3 luni, care ar fi situatia in acest caz? Voi putea intra in concediu prenatal???
1. - Puteti sa intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) de la ambii angajatori daca in acel moment aveti CIM cu acestia.
- De la angajatorul unde aveti CIM pe eprioada determinata veti primi indemnizatia pentru concediu de maternitate numai pana la incetarea CIM dupa care indemnizatia va fi platita de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, unde veti prezenta certificatele medicale.

2. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC indiferent de ce fel de CIM ati avut (pe perioada determinata sau nedeterminata, cu timp normal sau cu timp partial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal denisatoma denisatoma Buna seara, Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Somaj ,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am ... (vezi toată discuția)