Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am luat indemnizatia de somaj.L a sfarsitul lunii iulie inceteaza indemnizatia de somaj,raman descoperita 4 luni pana voi naste.Intrebarea mea este urmatoarea:Pot de la 1 august sa intru la firma ca angajata sa-mi platesc eu acele plati la stat pe care ar trb sa le plateasca patronul?Cand pot intra in concediu prenatal dupa angajare?Mai pot beneficia de indemnizatia pt cresterea celui de al 2 lea copil.dupa cele expilcate mai sus.(cc1+somaj+angajare+concediu prenatal).
Este o solutie de avarie, dar este o solutie. Daca procedati asa aveti continuitate si veti putea beneficia de CCC si pentru cel de-al doilea copil. Veti beneficia de indemnizatie de maternitate pentru ca indepliniti conditia de stagiu de cotizare de cel putin o luna-22 zile lucratoare in ultimele 12 luni anterioare lunii prezentarii concediului medical.Perioada cat ati fost inCCC si somaj sunt perioade asigurate pentru concedii medicale. E bine sa stiti ca indemnizatia de maternitate se suporta integral din FNAUSS si nu de angajator, este suma neta, se calculeaza cu procent de 85% din baza de calcul stabilita pe seama veniturilor realizate pe ultimile 6 luni anterioare lunii prezentarii concediului medical,se retine la indemnizatie numai CAS calculat prin raportarea cotei de 10,5% la 741 lei
1. Pentru cele 4 luni necesare puteti incheia un contract individual de munca (CIM) si pe perioada determinata si cu part-time (1 ora pe zi) ca sa platiti mai putin.
2. In concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti intra incepand cu saptamana a 28-a de graviditate.