avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua!In data de 12.01.2015 urmeaza sa nasc.Cu ce data pot intra in concediu prenatal astfel incat sa beneficiez apoi si de CCC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 20 Mai 2015
Concediu de maternitate are o durata de 126 de zile, din care 42 de zile sunt obligatorii pentru concediu postnatal.

OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca:
Art. 16. - Pentru protecţia sãnãtãţii lor şi a copilului lor, dupã naştere, salariatele au obligaţia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal

Asadar, puteti intra in concediu prenatal in orice zi incepand de astazi.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!
Buna ziua!Daca am nascut pe 03.01.2015 cu ce data pot depune actele pentru CCC
1. Dupa terminarea concediului de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului, puteti solicita CCC.

2. - Pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate actele se depun la Primarie in cel mult 60 de zile lucratoare de la acea data.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data depunerii.
buna.sunt insarcinata in 14 saptamani de aproate 2 luni nu mai lucrez.pot plati in continuare cotizazia la Casa de asigurari sociale?mai am vro sansa sa pot beneficia de concediul de maternitate?va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mod de calcul indemnizatie maternitate pentru cel de-al doilea copil NicoletaMarcela NicoletaMarcela Buna ziua, Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.... Acum sunt in concediu de crestere al copilului pana la data de 11.09.15(am nascut in ... (vezi toată discuția)
Concediul pre si postnatal tazmania tazmania buna ziua, sunt insarcinata in 33 de saptamani, am intrat in prenatal incepand de astazi, urmand sa nasc la inceputul lunii noiembrie.sunt angajata cu program ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)