avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma

Buna ziua! Va rog,cineva sa ma ajute.Sunt angajata din 01.03.2012 cu jumatate de norma ,salarul brut de 420 lei.Am ramas gravida in 25.08.2012.Este posibil sa beneficiez de concediu de maternitate sau nu?Va rog ,raspundeti-mi cat mai repede.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: maria85maria , utilizator 19:36, 26 Iunie 2013
veti beneficia de concediu de maternitate si de concediu de crestere a copilului. Numai bine si sarcina usoara.
Subiect: Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma
Buna ziua! Va rog,cineva sa ma ajute.Sunt angajata din 01.03.2012 cu jumatate de norma ,salarul brut de 420 lei.Am ramas gravida in 25.08.2012.Este posibil sa beneficiez de concediu de maternitate sau nu?Va rog ,raspundeti-mi cat mai repede.Multumesc mult.

P.S.Specific ca,contractul imi expira in luna octombrie inclusiv,nu va fi problema ca voi trece la alt contract, tot cu jumatate de norma sau cu norma intreaga?Sau,din nefericire daca nu mi-ar face alt contract ,ar semna cu altcineva,in cazul acesta ce as avea de facut in continuare ca sa pot beneficia de indemnizatie ,concediu?Intreruperea contractului ,pauza,m-ar afecta? Multumesc mult pt.raspuns atat de rapid!
ar trebui sa discutati de pe acum cu angajatorul, ideea este ca aveti nevoie de venituri pe ultimele 12 luni anterioare nasterii (se asimileaza si perioada de concediu de maternitate), cel putin pe legea de acum. Legea se va modifica in octombrie, cel mai probabil, si la dumneavoastra se va aplica noua lege, oricum stagiul de cotizare nu cred ca se schimba. Incercari sa convingeti angajatorul sa va mentina contractul pentru a avea continuitate, chiar si fara plata daca nu aveti alta optiune, si sa achitati dumneavoastra taxele la bugetul de stat(din mana) Mai exista si posibilitatea sa isi ia tatal concediu de crestere a copilului
Multumesc mult!
Tipul de contract de munca, respectiv contractul de munca cu jumatate de norma, asa zis contract de munca cu timp partial nu este un impediment in obtinerea dreptului la indemnizatie pentru cresterea copilului.Daca contractul de munca actual expira in luna octombrie 2012, trebuie sa aveti in vedere incheierea unui nou contract de munca, chiar la un alt angajator si cu timp partial ( 1 ora, 2 ore,3 ore, 4 ore ), tot in cursul lunii oct.2012,astfel sa va asigurati continuitatea perioadei de 12 luni anterioarei datei de nastere a copilului, respectiv pana la intrarea in concediu de maternitate, Concediul medical se considera perioada asimilata stagiukui de cotizare si se ia in calcul la determinarea dreptului de indemnizatie pentru cresterea copilului!
Sanatate !

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)