buna ziua, mi s-au incheiat doua contracte de munca , perioada nedeterminata.contract de 2 ore la o firma si 4 ore la alta firma, dar eu muncesc 9 oredoar la o singura firma. mentionez ca firmele sunt ale aceluiasi patron. cu ce ma dezavantajeaza pe viitor?
nu e specificat ca acest contract e contract i.m. partial, e contract de 2 ore si respectiv 4 ore pe doua firme doar ca sa nu plateasca la stat mai mult ceva de genul mi s-a explicat de catre dansii.
dezavantaje mai pot exista si in cazul unui concediu de maternitate?in ce fel? dupa un an de munca pot intra in concediu de maternitate sau nu?
va multumesc
Potrivit art.104 alin.1 C.mun., angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.
Asadar, c.i.m. care au inserate fractiuni de norma sunt c.i.m. cu timp partial .. aceste au o durata a timpului de munca cuoprinsa intre o ora si 7 ore/zi.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial).