avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte de munca

buna ziua, mi s-au incheiat doua contracte de munca , perioada nedeterminata.contract de 2 ore la o firma si 4 ore la alta firma, dar eu muncesc 9 oredoar la o singura firma. mentionez ca firmele sunt ale aceluiasi patron. cu ce ma dezavantajeaza pe viitor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 1 Octombrie 2012
In Codul Muncii este prevazut interzicerea efectuarii de ore suplimentare in cazul in care s-a incheiat un c.i.m. cu timp partial ..

Dezavantaje pot exista in cazul in care se doreste sa se beneficieze de somaj ...
nu e specificat ca acest contract e contract i.m. partial, e contract de 2 ore si respectiv 4 ore pe doua firme doar ca sa nu plateasca la stat mai mult ceva de genul mi s-a explicat de catre dansii.
dezavantaje mai pot exista si in cazul unui concediu de maternitate?in ce fel? dupa un an de munca pot intra in concediu de maternitate sau nu?
va multumesc
Potrivit art.104 alin.1 C.mun., angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.

Asadar, c.i.m. care au inserate fractiuni de norma sunt c.i.m. cu timp partial .. aceste au o durata a timpului de munca cuoprinsa intre o ora si 7 ore/zi.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program lucru norma partiala dona77 dona77 In prezent se pot incheia contracte individuale de munca cu norma partiala chiar si pentru un numar de cateva ore pe luna (nu pe zi)? in ce baza ... (vezi toată discuția)
Somaj ,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu timp partial danielanic danielanic Sunt in situatia in care angajatorul, pentru flexibilitatea timpului de lucru, imi propune modificarea cim incheiat pe perioada determinata printr-un act ... (vezi toată discuția)