avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani

buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri 2010 pana pe 4 ianuarie 2012 cand sa inchis firma ma dat in somaj. termenul pentru depunerea acteleor pt somaj era de 10 zile eu am asteptat si am facut drumuri pt actele necesare la dosar sa pot lua somajul imi dadeau niste hartii nu erau completate bine ma trimitea inapoi mai asteptasm 2 saptamani pana pe 28 februarie pana cand am fost la itm sa imi depun adeverinta cu vechimea la firma respectiva am mai umblat de vreo 4 5 ori si la itm ca nu imi dadea adeverinta completata bine doamna de la ghiseu cand ma vazut insarcinata si ca vin de multe ori si nu era buna adeverinta mia zis ca cel mai bine ar fii sa fac o plangere la ei ca nu miai dat actele necesare pt somaj la timp de 10 zile si ca aveam 2 luni si de cand tot umblat pt actele care trebuia sa mi le dea firma completate bine iam zis ca nu pot face asa ceva ca sunt insarcinata mie frica de dumnezeu sa fac rau la cineva mai ales ca am si probleme cu bebele mic pana la urma am primit adeverinta buna de la itm cu stampila cand mam dus inapoi la somaj mia zis ca eu deja intru in 7 luni si imi mai trebuie o adeverinta de la doctorul de familie ca sunt insarcinata sa ma duc la medicina muncii sa ma consulte cineva sai aduc de acolo vizat cu probeleme bebelului si dupa aia sa vin sa mai iau bani pt 10 zile de somaj . i sa facut mila la doamna de la somaj si mia zis ca eu nu pot lua prenatal pt ca am intrerupere de 2 luni si ceva aproape 3 sa ma duc sa ma interesez la indemnizatia pt copii acolo cand am fost mi sa spus ca nu mai pot face nimic sa beneficiez de prenatal pt ca eu trebuia sa am continuitate din iunie 2011 pana in iunie 2012 cand nasc sa pot lua bani aia
mam dus la casa de pensii si nu pot platii din urma ianuarie februarie marti pana in iune cand nasc .va rog frumos poate ma puteti ajuta sau da un sfat ce sa fac sau daca se mai poate face ceva sa nu stau acasa cu copilul doar pt 2 mil si nici nu am voie sa ma angajez ca as vrea dupa ce nasc cand face bebe 6 luni sa ma angajez ca o sa fie foarte greu doar cu un salar a lui prietenu meu va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 2 Aprilie 2012
1. - E foarte greu de citit si de inteles acest text fara punct, fara virgula, fara paragraf, alineat, adica fara cap si fara coada.
- Apoi faceti confuzie intre concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si concediul pentru cresterea copilului (CCC).

2. - Daca am inteles eu bine in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti o pauza de circa 2 luni in care nu ati avut nici venituri si nici perioade asimilate fapt pentru care nu veti putea benficia de indemnizatie pentru CCC
- Plata contributiilor la pensii sau in alta parte nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Pentru edificare va rog sa mai precizati inca o data ce statut aveti in fiecare luna din cele 12 luni premergatoare nasterii (la lunile incomplete precizati cate zile ati lucrat si cate nu).

4. - Daca acum sunteti in somaj indemnizat puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate daca in ultimele 12 luni aveti cel putin o luna de cotizare la sanatate.
- Certificatul medical il prezentati la Agentia de Somaj care il calculeaza si il plateste.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului geonaty geonaty Buna ziua, Sunt insarcinata in 13 saptamani(2 luni), si trebuie sa nasc pe la inceputul lunii mai 2013. In luna Iunie 2012 mi-am schimbat job-ul, mai exact pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului vladm1973 vladm1973 buna ziua, Ma numesc Robu Daniela si am lucrat la o firma pana in octombrie 2011.Am inceput sa lucrez la arla firma din ianuarie 2012.Acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj dana rod dana rod Buna ziua. Am tot citit ce implica concediul de crestere copil si am totusi mai multe neclaritati. Poate ma ajutati, va rog. De la 01.02.2012 sunt in ... (vezi toată discuția)