avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului

buna ziua,

Ma numesc Robu Daniela si am lucrat la o firma pana in octombrie 2011.Am inceput sa lucrez la arla firma din ianuarie 2012.Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa intreb daca se poate plati pentru cele 3 luni in care nu am lucrat,ca sa pot lua indemnizatie pt.cresterea copilului.Sau daca este alta metoda pt. a beneficia de indemnizatie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:35, 30 Ianuarie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate: concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.

2. Nu aveti ce plati pe lunile in care nu aveti venituri profesionale pentru ca aceste plati nu se pot face si chiar daca s-ar putea face ele nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. In lunile octombrie- decembrie ce statut ati avut?
in octombrie am fost obligata sa imi dau demisia, iar pana in ianuarie cand mi-am gasit in alta parte nu am lucrat.as vrea sa va intreb dupa ce nasc daca nu imi iau concediu prenatal pana sa nasc, cate zile de postnatal pot sa-mi iau dupa ce nasc?multumesc
1. Concediul de maternitate (126 de zile) il luati cum doriti dvs., sfatuita si de medicul curant ginecolog sau medicul de familie.

2. - Singura conditie este ca lauzia (postnatalul) sa fie de minimum 42 de zile.
- Asadar daca sanatatea dvs. si a copilului va permit atunci puteti sa luati tot concediul de maternitate dupa ce nasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului SarahLeah SarahLeah Buna ziua, Sunt insarcinata in 4 luni, urmeaza sa nasc la 1 septembrie.Sunt angajata cu contract temporar, dar data de incepere a contractului este ... (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)