avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada prenatalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada prenatalului

buna ziua.sunt angajata cu contract pe perioada nedeter.de 7luni.acum sunt insarcinata in 2luni si jum.seful meu a inchis magazinu unde lucram si mi-a propus un contract cu o norma de 2 ore dar eu sa stau acasa cu salariu minim pe econom.somaj nu pot beneficia si intrebarea mea este daca as semna contrctul de 2 ore as mai putea beneficia de indem.de cresterea copilului?sau ce e de facut in cazul meu pt ca el a zis ca alta sol.nu este?
Angajatorul are posibilitatea de a inceta un contract de munca dar in urmatoarele conditii (conditii legate de situatia inchiderii magazinului);
- trebuia sa va dea un peraviz de 20 zile lucratoare dupa care urma o concediere individuala (cf art. 65(1) din Codul muncii) care va dadea posibilitatea de a va inscrie la somaj.

Ar fi bine sa incercati sa luati legatura cu patronul, sa vedeti care este situatia. In nici un caz nu va dati demisia sau nu faceti cerere de incetare cu acordul partilor pentru ca pierdeti dreptul la somaj.

Avand in vedere ca in acest moment dvs nu aveti contractul incetat (nu v-a anunta nimeni, nu aveti nici o hartie) atunci prezentati certificatul medical pentru plata.
El trebuia sa va dea un Preaviz (asta in situatia in care dorea sa va concedieze).
Dupa scrugerea celor 20 zile lucratoare trebuie sa va dea o decizie de incetare, vizata de ITM, si (eventual) carnetul de munca inchis (asta daca aveti carnet de munca). Daca nu aveti carnet de munca, atunci trebuie sa va dea o adeverinta de vechime, vizata de ITM.

Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu angajatorul sa vedeti care este situatia exacta a dvs ca salariat.
taky_mika a scris:

multumesc pt raspuns.dar nu pot beneficia de somaj pentru ca am doar 7luni de cand lucrez si 2luni si jum de cand sunt insarcinata.deci el nu poate sa-mi inchida contractul fara semnatura mea?dar daca ma plimba asa pana se implinesc 20 zile asa se poate sa-mi inchida contractu?

buna ziua.am 8luni de cand lucrez la o societate.seful a inchis magazinul unde lucram de pe 15 mai,iar eu de atunci sunt in concediu pt ca sunt insarcinata in 3luni si jum.azi i-am prezentat concediul si a refuzat sa-mil ia cu mativul ca el nu mai are firma a vandut-o la altcineva.iar celelalte firme le-a pus sub alt numa.mai avand 3 magazine.ce pot sa fac eu in cazul acesta ca sa pot ajunge pana la prenatal?contractul de munca nefiind inchis.de somaj nu pot beneficia.daca poate sa-mi raspunda cineva urgent.multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
taky_mika, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie lilu2014 lilu2014 Am urmatoarea problema. Am lucrat la un magazin si la un salon de infrumusetare (acelasi angajator) pana in dec 2013, cand am fost data afara verbal. La salon ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc preda_2003 preda_2003 cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si concediu pentru cresterea copilului 2 ani perjualina perjualina buna ziua ma numesc alina sunt insarcinata in 7 luni as ruga daca mar putea ajuta cineva sau sfatui am lucrat la o firma x am fost angajaat din 9 septembri ... (vezi toată discuția)