avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut70

Activitate Ionut70

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect:in cazul vanzarii on-line, este sau nu obligatoriu sa cerem CNP-ul clientilor?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Dilema impozit
Buna seara. In magazin are si alte produse, respectiv produse naturiste (suplimente alimentare, ceaiuri..etc) si apicole.
Răspuns la discuția Dilema impozit
Din cate inteleg eu, el plateste atunci impozit si dupa vanzari? Adica plateste dupa norma de venit odata, si apoi si dupa incasari?
Răspuns la discuția Dilema impozit
Buna ziua. Va multumesc frumos ptr. raspuns. O intrebare mai am, si anume ca daca plateste impozit pe venit in 2105, cum se procedeaza cu produsele apicole care le vinde in magazinul lui? Acestea nu mai trebuiesc trecute in contabilitate, respectiv nu mai este obligat sa le vanda cu bon fiscal?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Lamurire incasare PFA
Buna seara. Revin cu o intrebare.
Pt trece aceste incasari in registrul de incasari si plati din luna decembrie, daca acestea s-au facut in decursul acestui an (pe tot parcursul anului), sau cum sa procedez sa fie cat mai aproape de..ok. Stiu ca nu am procedat bine..dar incerc sa indrep acum ce pot.
Multumesc anticipat
Discuție Dilema impozit
Buna seara.
Ma poate lamuri cineva asupra urmatorului lucru? Tatal meu a ajuns la 125 de familii de albine in acest an si urmeaza sa plateasca impozit pe venit, intrebarea mea este -sa plateasca impozit pe norma de venit sau in sistem real? Banuiesc ca nu i se pot impozita de doua ori, el avand si PFA si normal ca are si vanzari. Va rog, sa ma lamuriti, intrucat pana acum nu am gasit un raspuns clar si concis, cum e mai bine sa procedeze.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Lamurire incasare PFA
Am inteles. Va multumesc tare mult ptr. raspuns. O seara frumoasa!
Răspuns la discuția Lamurire incasare PFA
Multumesc frumos ptr raspuns. Vreau doar sa va mai intreb daca e ok asa, in sensul ca in cazul unui control fiscal se considera in regula ca in contabilitate e extrasul de cont personal si nu cel de PFA, si daca pot proceda in continuare la fel.
Multumesc mult!
Buna seara.
Am un PFA ca si producator si vand si online. Pe site-ul magazinul on-line e trecut contul personal (nu cel de PFA) de la banca unde pot face clientii plata (90% dintre clienti sunt persoane fizice). Intrebarea mea e cum pot trece in contabilitate aceste incasari (pot atasa extrasul de cont personal) sau e necesar sa fac bon fiscal ptr a fi in regula?
Multumesc anticipat.
O seara buna!
Buna ziua.
Ma intereseaza sa stiu daca sunt obligat sa platesc catre stat ceva, daca detin un magazin online pe PFA, dar tranzactiile sunt facute pe persoana fizica.
Concret: Vand legume din gradina ca si producator. Detin certificat de producator si am dreptul sa vand in piete, oboare, ...deci nu am obligatia sa am PFA. Totusi daca magazinul online este facut pe PFA, am obligatia sa incasez sumele de bani din vanzari in contul PFA, sau ii legal daca intra in contul de producator (persoana fizica) ?
Multumesc.