avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate la un magazin online ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate la un magazin online ?

Buna ziua.
Ma intereseaza sa stiu daca sunt obligat sa platesc catre stat ceva, daca detin un magazin online pe PFA, dar tranzactiile sunt facute pe persoana fizica.
Concret: Vand legume din gradina ca si producator. Detin certificat de producator si am dreptul sa vand in piete, oboare, ...deci nu am obligatia sa am PFA. Totusi daca magazinul online este facut pe PFA, am obligatia sa incasez sumele de bani din vanzari in contul PFA, sau ii legal daca intra in contul de producator (persoana fizica) ?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
Ionut70, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:21, 14 Decembrie 2014
Pai daca prin intermediul magazinului online vindeti legume si magazunul e pe pfa, trebuie sa va inregistrati in contabilitatea pfa cu plata legumelor achizitionate si apoi cu incasarea legumelor vandute prin curier sau alt mijloc prin care faceti livrarea.
Separat tot pentru pfa: trebuie ca pe langa impozitul pe venit de 16% aplicat la un venit estimat a se realiza in anul curent si declarat de dumneavoastra la inceput de an, sa mai platiti contributie la sanatate (acum e 50 lei lunar) si contributie la pensie (acum e 211 lei lunar) astea doua indiferent cat incasati in luna.
Toate se platesc la trimestru, pana pe 25 a ultimei luni din trimestru.
Ca producator individual aveti dreptul sa vindeti in piete fara a fi impozitat. Comertul online intra in sfera impozabila. Sunteti pe cont propriu si puteti risca. Eu zic sa n-o faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea ue in agricultura zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Fratele meu detine o microferma (sere pt. legume) in propria gradina. Are certificat de producator de la primarie. Cu asta isi vinde ... (vezi toată discuția)
Pfa _cod caen 0149 contabilitateglass@gmail.com contabilitateglass@gmail.com Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea ... (vezi toată discuția)