Buna ziua,
intre timp am fost si la comisia de urbanism de la care am primit raspunsul ca ei nu se baga pe proprietatea privata si ca este o problema care trebuie rezolvata intre locatari.
Complicat :)
Va multumesc pentru raspuns.
Din cate stiu, terenul este privat, respectiv partea libera a terenului pe care s-a construit blocul. Cu toate astea, toti locatarii au cota indiviza pe terenul respectiv deci intr-un fel sau altul s-a facut uz propriu dintr-un uz comun.
Daca nu exista alta autoritate competenta, voi face exact ce m-ati indrumat, respectiv sesizarea comisiei respective.
Va salut!
Intrebarea mea este destul de simpla dar nu am gasit raspunsul in cautarile mele pe net.
Ce autoritate poate fi instiintata de amplasarea ilegala a unei bariere si a unor opritoare metalice cu scopul de a bloca locurile de parcare in spatiile comune ale blocului?
Mentionez ca nu exista CF pe locul de parcare desi unii proprietari au loc de parcare trecut in contract. Daca nu exista CF nu este o problema de natura juridica intre vanzator si cumparator?
Buna ziua domnule Patrascu.
Va multumesc pentru raspuns. Cum nu cunosc procesul, imi puteti spune care ar fi motivele pentru care hotararea nu ar ramane definitiva? Cred ca va referiti la faptul ca se poate face recurs de catre procurorul care a instrumentat cazul? Cunoasteti astfel de situatii?
Iata sentinta:
Aplică inculpatului pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 336 al.1 C.p. cu reţinerea art. 396 al.10 C.p.p. În baza art. 396 al.1 şi 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare pe durata unei termen de supraveghere de 2 ani, calculat conform art. 84 C.p. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiile art. 88 C.p. privind revocarea amânării pedepsei. În baza art. 85 C.p. impune ca inculpatului pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.274 al.1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Imi puteti raspunde punctual cat sa inteleg mai bine situatia?
Tin sa va multumesc tuturor participantilor acestui forum. Este o comunitate care ne ajuta si pe noi cei care ne lovim de diverse probleme, sa inteleg procedurile mai bine si sa intelegem la ce sa ne asteptam.
Buna seara,
Tocmai s-a terminat procesul unei cunostinte prin care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei (1 an) cu termen de supraveghere de 2 ani, fara mentinui legate de dreptul de a conduce.
Acum, vad ca sunt unii care au trecut deja prin aceasta situatie si inteleg ca permisul ar trebui restituit dupa cele 10 zile in care sentinta devine definitiva.
Cateva intrebari punctuale la care as avea nevoie de clarificari daca se poate:
1. Cum trebuie pusa problema la Politie pentru a intelege ca solutia in aceasta speta este eliberarea carnetului catre detinator?
2. Aceasta sentinta se va inscrie in cazier?
3. Avocatul, pentru ca a fost unul, la aflarea rezultatului era oarecum nemultumit si inclina catre apel. Exista vreo varianta mai favorabila fata de sentinta data, astfel incat sa ii fie dat si permisul inapoi?
Cele bune!