avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate luciana55

Activitate luciana55

Buna ziua, Am 2 copii, primul va implini 2 ani in 18 martie 2019 si al doilea nascut in 31.01.2019. Am fost in concediu pt cresterea copilului pana in data de 15 feb cand a intrat tatal pt o luna. Acum sunt in postnatal din 15 feb. Am inteles ca trebuie sa am minim 42 zile de postnatal apoi sa reintru in ccc. Am ales varianta asta pt ca tatal sa stea cat mai mult cu cei 2 copii. Cum mi se va calcula concediul postnatal si indemnizatia ccc in aceasta situatie? Ce demersuri trebuie sa mai fac?
Multumesc !
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu demersurile pe care trebuie sa le fac in situatia urmatoare:
-am un copil nascut in 18 martie 2017, primesc indemnizatia de crestere pentru el pana in data de 18 feb 2019 cand ar fi trebuit sa ma intorc la munca
-sunt gravida, o sa nasc la sfarsitul lunii ianuarie(aprox.)
Din cate am inteles o sa se prelungeasca concediul de crestere a copilului insa nu am inteles pe deplin pasii pe care trebuie sa ii urmez
Intrebarile mele se refera la:
-dreptul tatalui de a-si lua o luna de concediu pentru cresterea primumului nascut_din 18 feb pana in 18 martie 2019). In acest caz eu pot fi in concediu pt al doilea nascut?
-cum se va calcula indemnizatia pentru al doilea bebe? Din cate am inteles ramane aceasi pe care o primesc acum. Situatia se schimba daca tatal intra in concediu pentru dreptul lui la o luna de concediu?
-stimulentul de inserie se mai aplica in cazul meu? Eu o sa raman in concediu pentru al doilea bebe, nu ma reintorc la munca.